Nytt angrep – nye fortielser

Nok en rakett ble mandag ettermiddag avfyrt fra Gaza mot byen Ashkelon, en storby med rundt 100.000 innbyggere. Det ville være en katastrofe for befolkningen om raketten hadde truffet i bebodde områder.
«Rød alarm» ble utløst i hele byen om områdene rundt.
Raketten landet imidlertid i et åpent område i nærheten av kysten. Ingen mennesker eller eiendom ble skadd.
Raketten kom etter en mengde angrep den siste tiden. MIFF og SMA har nevnt saken, ellers er det stort sett taust i mediene om saken. Document.no tar jevnlig opp tråden når Israel angripes, men mediene ellers tier. Dersom ikke Israel reagerer med motangrep, anses saken åpenbart for uvesentlig.


Vis større kart

I motsatt fall, skulle Israel se seg nødt til å reagere for å beskytte sine innbyggere, tar man det til nød opp. Da gjerne enten uten kontekst, slik at Israel fremstår som en aggressor, med påfølgende moralsk indignasjon fra «verdenssamfunnet», eller man gjør forsøk på gi et inntrykk av at man ønsker balanse, men samtidig lar man det skinne igjennom at man egentlig ikke vil, – og resultatet blir som i dag: NRK finner ikke helt ordet de vil bruke. Terrorist? Nei, antagelig for stigmatiserende. Aktivist? Sikkert for belastet, tross alt snakker vi om «palestinere». De er jo pr. definisjon «ofre» og dermed «snille.»
Ikke vet vi hva som ligger bak det usannsynlige ordvalget: «rakettmann«. For vår del blir vi ikke overrasket om de røker meget på NTB. Og da ikke nettopp tobakk. Søk på «rakettmann» på google om du ikke skjønner vår ironi.
Det var ingen «rakettmann» akkurat, som ble rammet av det omtalte nyhetsskrivet fra NTB, men en hardbarket, ondsinnet og svært aktiv terrorist med mange angrep mot sivile på samvittigheten. Abdulla Harti var 29, men hadde et langt rulleblad i Allahs tjeneste da han ble truffet av et skudd fra oven. Allestedsnærværende IAF plukket ham ut der han satt på sin motorsykkel.
Israels statsminister uttalte følgende etter aksjonen: «Vår resolutte politikk mot terrorisme kan summeres opp i ett enkelt prinsipp: Den som angriper oss eller planlegger å angripe oss, må ta følgene.»
Det har nå vært 33 angrep mot Israel av denne typen siden nyttår.
IsraelNationalNews.com
Times of Israel
Jerusalem PostStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: