NRK – svarer de?

Brev sendt som e-post til NRK ([email protected]) i dag i anledning det vi anser som villedende informasjon om situasjonen og konflikten mellom araberne og Israel. Vi er lisensbetalere, og på dette saklige spørsmålet forventer vi at den statsdrevne kanalen gir oss et saklig og velbegrunnet svar, eventuelt at de endrer informasjonen (se under).

Hei,
jeg vil protestere mot måten dere bruker mine skattepenger på å villede lisensbetalere. Gang på gang gjennom årene har dere kjørt den samme ensidige “informasjon” om konflikten mellom araberne og Israel. Nemlig at angrep fra araberne mot sivile i Israel knapt nevnes, men når Israel som demokrati og rettstat forsvarer seg, er dere der med en melding.
Dette kan ikke kalles “nyhetsinformasjon” – og er langt fra saklig. Siste melding på
http://www.nrk.no/nyheter/1.11060771
er
«Fem såret i israelsk angrep mot Gazastripen
En palestinsk kvinne og fire barn er såret i et israelsk luftangrep mot Gazastripen, opplyser palestinske sykehuskilder. De ble truffet av splinter og situasjonen skal ikke være kritisk for noen av dem.»
Korrekt er jo, uansett “side” man velger i konflikten, at Israel responderte overfor et angrep fra Gaza, som besto i 5 raketter mot sivile områder, den relativt store byen Ashkelon. Disse ble skutt ned av Iron Dome, det defensive rakettsystemet Israel har utviklet.
Det finnes mengder av seriøse nyhetssiter som omtaler saken, både på Israels venstre- og høyreside, for eksempel
http://www.israelhayom.com/site/newsletter_article.php?id=14765
Til og med Al Jazeera gir et mer objektivt bilde enn NRK:
http://www.aljazeera.com/news/middleeast/2014/01/israeli-raid-injures-gaza-civilians-source-20141164160268962.html
Jeg synes NRK skal gi meg et svar på følgende spørsmål: hvorfor blir ikke NRKs lesere informert om dette, men utelukkende om Israels handling som om den var unilateral? Det vil jo da unektelig, for en ikke-kyndig, virke som om Israel er aggressor?
Med hilsen
Willy GjøsundStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: