NRK – i det minste gjennomført usannferdig

NRK er ingen nyhetsformidler lenger, ikke i vanlig forstand. Kanalen har i visse saker for lengst etablert seg som politisk agitator. Det så man tydelig i den såkalte «romkvinne-saken«, hvor NRK presenterte sigøynerkvinnen Mirela Mustata som offer i en lengre reportasje sendt i nyhetene. Sannheten var det stikk motsatte, nemlig at hun var en dømt overgriper, tyv og voldskvinne.
Når det gjelder Israel er NRK nærmest konsekvent. Når araberne angriper Israel er det stort sett stille fra «nyhetsformidleren» på Marienlyst. Hvor mye har vi for eksempel hørt herfra om de tusenvis av rakettene som hagler mot sivile i sør-Israel? Desto mer rapporterer de når Israel forsvarer seg. Vi husker dekningen av Gaza-operasjonene, militæroperasjoner som var høyst nødvendig og på alle måter lovlig, men som i NRKs øyne ble fremstilt som folkerettsstridige. Vi husker terroristene fra IHH som gikk til angrep på israelske soldater. NRK mente israelernes bording var «brutal«, og viderebragte påstander om at «aktivister» ble «fysisk og psykisk mishandlet.» Senere kom det for dagen videoer som nokså tydelig viste at det var aktivistene som var brutale. Vi hørte nok heller ikke mye om de tusener av raketter sendt fra sør-Libanon før Israel så seg nødt til å drive terroristene bort fra grenseområdene.
Så også nå.
Sett med NRKs øyne er nemlig Israel aggressoren. Vi forsøkte oss med en e-post for å påpeke det mildt sagt underlige ordvalget da Israel ble beskutt fra Gazastripen. Som publisert, var svaret temmelig intetsigende: ja, «det burde vært sagt at Israel svarte på et rakettangrep.» Nåvel, det var fem. Og så kommer det: MEN: «Vi har tidligere omtalt…» Ja, når NRK tidligere har omtalt rakettangrep fra Gaza, DA er det jo ingen som helst grunn til å gi lesere og lyttere korrekte opplysninger, nemlig om at Israels angrep VAR et svar på FEM raketter innover SIVILT område.
Hvor overtydelig må man være? Hvor mye skal man ironisere og harsellere før vår skattefinansierte statskanal tar poenget og begynner å informere? Ikke ubalansert til fordel for Israel eller noen andre, men kort og godt i tråd med det som skjer – der ute i den store verden? For ikke å snakke om det de IKKE skriver om. Et kjapt søk på våre websider de siste månedene inneholder langt mer stoff fra regionen enn NRK har. Hvorfor? Det er jo en hektisk, febrilsk aktivitet med stadige små og større trefninger. Fordi Israel ikke har foretatt seg så veldig mye er det taust som i graven.
Tydeligvis skal det mye mer til. I dag var det nemlig nok et innspill på NRKs samleside om saken:

Slik ønsker NRK at Israel skal fremstå: som aggressoren
Slik ønsker NRK at Israel skal fremstå: som aggressoren

At fire tusen skolebarn ble holdt hjemme fra skolene i går som følge av rakettene.. ehh.. – hvor er informasjonen om dette? Er det ikke av den ringeste interesse for NRK? Vi har fulgt opp med en ny e-post til NRK om saken. Men at Israel bygger boliger i Jerusalem, sin egen hovedstad, blir et poeng. Mye viktigere.
NRK er i det minste gjennomført uetterrettelig – såpass at det nå er over grensen for patetisk. Den skal de ha.
Slik prioriterer NRK
 

Støtt SMA

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644