Israel satser på utviklingsland

Velkomstsiden for innmelding til kurset
Velkomstsiden for innmelding til kurset

Nyvinninger innen helse, miljø, utdannelse og teknologi er noe vi alle er vitne til nærmest daglig, og de er med på å forbedre livene våre.
Dette gjelder den industrialiserte verden. I utviklingsland går denne utviklingen mye tregere.
Det har Israel tenkt å gjøre noe med. Hvert år holdes det en konkurranse for israelske firma som arbeider innen disse feltene. Tel Aviv universitet tilbyr opplæring og støtte for innovative firma som er interessert i å utvikle seg i utlandet. Programmet omfatter jordbruk, vann, helse og fornybar energi, utdannelse og informasjonsteknologi.
Programmet kalles the Pears Challenge, og årets utgave startet påmeldingene i går.
Leder for programmet, Dr. Aliza Belman Inbal, sier at «utviklingslandene er det stedet hvor behovet for teknologi på disse områdene vokser fortest. Derfor blir mulighetene for israelerne bare større og større. I tillegg gir programmet en mulighet for virkelig tilfredsstillende og meningsfullt arbeid som kan gi en reell mulighet til mennesker i nød.»
Konkurransen startet i går på Google-campusen i Tel Aviv. Se videoen under!

http://www.youtube.com/watch?v=nEpPknWiCa0

Ved innmeldingen i går var det diskusjonsgrupper hvor eksperter deltok. Her fikk deltakerne mer opplysninger og informasjon om de behov og utfordringer de vil møte på forskjellige områder. Deltakerne vil få muligheten for å kaste inn ideer, og det settes deretter opp team. Mot slutten av konkurransen vil teamene få undervisning om hvordan man driver forretning i utviklingsland. De får også mulighet til å lage en forretningsplan, og kan begynne å arbeide med sine respektive produkter. Helt på slutten av arrangementet vil ett av teamene vinne en tidagers tur, slik at de kan starte opp et pilotprosjekt i et utviklingsland.
Inbal håper de nye konkurransene vil åpne øynene på israelske oppfinnere og unge som driver firma, til å se mulighetene i utviklingsland, og at de kan vise dem et alternativ til hele tiden å se etter suksess i USA, Vest-Europa og andre utviklede land. «Afrika, Asia og Latin-Amerika har et enormt potensiale. Vi er nødt til å gjøre folk oppmerksom på dette i Israel,» forklarer hun.
Bak opplegget står «The Pears Program for nyvinninger og internasjonal utvikling» ved Hartog, en skole som gir utdannelse i ledelse og politikk, ved Tel Aviv universitet. Programmet er åpent for forskere, bedriftseiere, NGOer og firma med opptil 100 ansatte. Fristen for å søke er 31. mars 2014.
Nocamels.com
The Pears ChallengeStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: