Iran: Nytt missil bringer Israel innen rekkevidde

Soumar. Fra Irans skrytevideo (Press TV)
Soumar. Fra Irans skrytevideo (Press TV)

Iran annonserte søndag at de hadde utviklet et nytt langdistansevåpen med rekkevidde på 2000 kilometer.
Mens USA og dets allierte fortsetter å diskutere en begrensning av Irans kjernefysiske program, skriver Israel National News, så annonserte Irans militære søndag at man har utviklet et nytt langdistanse-missil med en rekkevidde på rundt 2000 km. Dette gjør Israel til et mål, sier kilder i Isral til avisen. «Soumar», som missilet er døpt, har en rekke egenskaper som er bedre enn tidligere produkter, som rekkevidde og nøyaktighet. Det er den iranske forsvarsminister Hossein Dehqan som opplyser dette.
Missilet ble ifølge ministeren utviklet som en følge av de behov som de bevæpnede styrkene hadde uttrykt. Raketten skal være et «avgjørende skritt for å øke landets forsvarsevne og avskrekkende makt.»
Den 18. April feirer Iran «Den nasjonale dagen for hæren», og vil på denne datoen avsløre enda et våpensystem, skal det være sagt fra en høytstående militær kilde. Det nye systemet bærer navnet «Talaash-3», og er basert på det russiske missilsystemet S-200.
I sin tale i Washington forrige uke, sa Israels statsminister Benjamin Netanyahu at mens verden kapitulerer overfor Irans krav ved å tillate landet å fortsette å utvikle sitt kjernefysiske program, så har ikke programmets leveringssystem en gang blitt tatt opp. De avanserte missilene det her tales om, er ment å skulle bære kjernefysiske våpen. Årsaken? Iran nekter kategorisk å diskutere programmet. Tvert imot sier sjefen for Irans luftromsavdeling, Amirali Hajizadeh, at Teheran «aldri kommer til å diskutere landets forsvarsevne. Dette gjelder også utviklingen av ballistiske missiler.»
Avisen siterer en uttalelse fra det iranske statskontrollerte Press TV, der det sies at «Iran har gjentatte ganger forsikret andre land om at dets militære makt ikke utgjør noen trussel for andre stater, og insistert på at landets forsvarsdoktrine utelukkende er basert på avskrekking».
Navnet på missilet, – Soumar, – er fra en by ved grensen mot Irak, hvor nesten alle innbyggerne ble drept av et kjemisk angrep fra Irak under Iran-Irak krigen.
Israel National News
RTStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: