IDF forbereder seg for ny terrorbølge

Israelske soldater forbereder seg for mer terror (arkivbilde: IDF)
Israelske soldater forbereder seg for mer terror (arkivbilde: IDF)

De stadige angrepene på israelere fra fiendtlige arabere, såkalte “palestinere”, har avtatt i antall de siste ukene. Mens det var så mye som 842 angrep i oktober i fjor, er det nå nesten ingen. I mars var antallet nede i “bare” 125.
De lærde strides om årsaken, og høyst sannsynlig er det flere grunner. Etterretningen har gått dypere inn og jobbet mer for å oppdage folk som planlegger terror, man går sterkere inn i områder som har mange terrorister; og araberne selv innser at dette bare skader dem selv og deres sak. Flere hus har blitt ødelagtav det israelske forsvaret, som represalier, og mange har mistet sine arbeidstillatelser i Israel. Svært mange av angriperne har også blitt drept på flekken av militære eller politi med våpen, eller av sivile med våpen, som det er relativt mange av i Israel nå.
Men denne trenden kan endre seg fort, mener talsmenn for forsvaret. Ikke bare kan, men den vil antagelig gjøre det. Nå går Israel inn en tid med flere store høytider, jødene feirer sin påske 22-30. april, Uavhengighetsdagen er 11. mai, og muslimenes Ramadan (6. juni til 5. juli) er også kjent for en tid da hatet piskes opp og alle som ikke er muslimer skal herjes med, i dette området særlig jøder.
“Dette er en veldig farlig periode, og vi forbereder oss for den, og vi plasserer flere soldater ute i felten. Vi kan ikke slappe av et øyeblikk, verken i felten eller når det gjelder etterretning, selv om det nå er litt mer stille,” sier en talsmann for forsvaret.
IsraelNationalNewsStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: