– En kvinne med et grenseløst smil. Hun bare ga. I går ble seksbarnsmoren drept.

Dafna Meir med ektemannen. Faksimile fra Facebook
Dafna Meir med ektemannen. Faksimile fra Facebook

En bølge av terror har plaget Israel de siste månedene. Flere titalls mennesker er drept, og mange flere er skadet. Ofrenes eneste “forbrytelse” er at de er jødiske.
Er disse handlingene et resultat av israelsk aggresjon eller “okkupasjon”? Kunne de vært unngått? Hvis dette hadde vært tilfelle, hvorfor angripes sivile uten eventuelt å skille mellom “venn” og “fiende”? Hvorfor plages tyske ungdommer på plassen foran Køln-domen? Hvorfor settes kirker i Midtøsten i brann og kristne drepes av muslimer? Hvorfor sprengte de muslimske brødrene Tsarnaev en bombe under Boston Marathon, i et land som hadde hjulpet dem og gitt dem et liv? Hvorfor angripes franskmenn på konsert, jøder på gaten i Marseille, jøder ved synagogen i København, jødiske skolebarn i Toulouse?
Det er på tide å ta et oppgjør med alle disse bortforklaringene. De som angripes, blir det for det de er, ikke for noe de gjør. De ble født som jøder, altså hates de. Om de er enig eller uenig i regjeringens politikk, bryr ikke angriperen seg om. Om de er jøder, men ikke har vært i Israel, eller kjenner til forholdene der, er også uvesentlig. Dette rammer jøder, og det rammer også alle oss andre som er bosatt i samfunn disse ser som “vantro”.

Jeg har tenkt mye i det siste. Tenkt på hvorfor, hva som burde vært gjort eller ikke, eller som ikke kan gjøres, hvordan man skal forholde seg, spesielt på veien, men ikke bare det. Frykten, for min mann og mine barn, mine venner og familie. Situasjonen er ikke lett. Noen ganger har jeg følelsen av russisk rulett. Og jeg kan ikke sove.

Disse ordene skrev Dafna Meir (39), mor til seks barn, på en lokal nyhetsnettside så sent som i november i fjor. Søndag ettermiddag ble hun stukket ned i sitt eget hjem av en arabisk terrorist. Barna hennes var vitne til mordet. Datteren hennes er i tenårene, og kunne beskrive terroristen for politiet.
Araberen trengte seg inn i huset hvor de bodde, stakk henne med kniv, og skadet henne så fryktelig at hun døde av skadene.
Meir arbeidet på et sykehus i Beersheva som operasjonssykepleier ved nevrologisk avdeling. To av barna var fosterbarn hun hadde tatt seg av.
I avisen forteller hun om en skremmende hverdag på sykehuset. Hun vet aldri hvem hun vil se. Når redningsteamene rykker ut, frykter hun at de møter en felle terroristene har lagt for å drepe dem. Når de kommer tilbake med et offer, frykter hun for hvem det kan være.

Hvem møter jeg denne gangen? Kanskje en nabo, en venn, en hustru? Det er den fryktelige virkeligheten.

Leder for byrådet i Otniel hvor hun bodde, beskriver henne som “en kvinne med et grenseløst smil, en kvinne som bare ga.”
Meir slåss tappert mot inntrengeren, og naboen mener at også barna hennes høyst sannsynlig ville ha blitt drept om hun ikke hadde hindret ham. Sikkerhetsstyrker leter nå etter en mistenkt. Man antok først at han var i landsbyen, men man konsentrerer søket nå om de palestinske landsbyene i nærheten. Alle palestinske arbeidere har fått forbud mot å ta seg inn i Otniel i dag.
Dafna Meir ble begravet kl 9 mandag morgen.
Leder for byrådet forteller at innbyggerne i Otniel nå krever at myndighetene går til aksjon overfor de palestinske selvstyremyndighetene (PA) for deres oppfordringer til terror, og at det blir gjort tøffere tiltak overfor terroren.
“Vi krever at det blir helt slutt på de ville oppfordringene på TV-kanaler, radioer og i moskeene, og at det innføres begrensninger for arabiske biler. Stopp “svingdør-metoden”,” sier han.
Drapene skjedde for øvrig få minutter etter at sikkerhetsstyrker avverget et knivangrep i Kiryat Arba, som fører til Hebron. En kvinne med kniv i bagen ble avvæpnet før hun kunne angripe noen. Tidligere på dagen angrep en annen arabisk terrorist i Samaria, men denne ble skutt og drept før han rakk å skade noen.
Enda ett angrep ble avverget søndag, da tre bevæpnede arabiske ungdommer ble oppdaget utenfor en synagoge i Jerusalem.
I dag tidlig ble en 30 år gammel gravid kvinne knivstukket og alvorlig skadet da en arabisk terrorist trengte seg inn i butikken hvor hun jobbet. Dette skjedde i Tekoa litt sør for Jerusalem. Kvinnen er transportert til sykehus i Jerusalem. Tilstanden oppgis å være moderat til alvorlig.
En bevæpnet sivilist kom til unnsetning og skjøt og drepte terroristen.
Les også Sveriges svar på islamsk terror: jødeprogrom
Times of Jerusalem
Israel National News
Israel National NewsStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: