Arabisk parlamentsmedlem i politiavhør

Den arabiske politikeren og medlem av nasjonalforsamlingen Knesset , Jamal Zahalka, er innkalt til politiavhør etter at han ble filmet under et verbal angrep på politi og jødiske besøkende på Tempelhøyden.
Tempelhøyden er et hellig sted i jødedommen, faktisk det helligste, men er i dag administrert av en egen arabisk vaktstyrke, såkalt Waqf. Dette etter press fra verdensopinionen etter at Israel inntok Jerusalem og reinsatte byen som hovedstad etter at flere araberstater angrep landet.
For kort tid siden så vi Palestina-arabernes president Mahmoud Abbas utbryte de nokså uhøviske og udiplomatiske ordene «Al-Aksa er vår og det samme er Gravkirken. De har ingen rett til å vanhellige dem med sine motbydelige føtter. Vi vil ikke la dem gjøre dette, og vi skal gjøre alt vi kan for å forsvare Jerusalem.»
Holdninger smitter, og er sjefen tøff nok i trynet, kan det kanskje hende at også dette manifesteres nedover i rekkene.
Politikeren, som er medlem av partiet Den arabiske samlingslisten, ble fersket mens han ropte mot politiet og mot jøder som var på plassen hvor det første og det andre jødiske tempelet sto. Han kalte dem «kriminelle», «fascister», «rasister», og ba dem fjerne seg.
«Dette er ikke deres. Kom dere vekk herfra, gå hjem. Dra til h*****, ropte han og ropte ukvemsord til de jødiske besøkende.
Jordbruksminister Uri Ariel og parlamentsmedlemmet Oren Hazan fra Likud har allerede tatt til orde for at politikeren skal nektes adgang til Tempelhøyden. Likeledes Knesset-taleren Yuli Edelstein, som sa at «dersom parlamentsmedlemmet har lyst å dra til Tempelhøyden er dette ikke noe problem, ettersom stedet er hellig for jøder, muslimer og kristne. Men hvis noen drar dit for å fornærme noen, er det bedre å dra et annet sted og gjøre dette. Dette stedet er for skjørt.
Se linken under for film av hendelsen.
IsraelNationalNews.comStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: