$650.000 til jødene øst i Ukraina

Yechiel Eckstein
Yechiel Eckstein

Organisasjonen The International Fellowship of Christians and Jews (IFJC) har lovet $650.000 til jødene øst i Ukraina.
Jødene som bor i de østlige delene av Ukraina lider i disse dager. De har kommet i kryssild mellom ukrainske tropper og pro-russiske opprørere.  Pengene skal hjelpe dem med medisiner, mat, bolig og annen sikkerhet. Det var rabbi Yechiel Eckstein, leder for organisasjonen, som fortalte dette til JTA søndag.
Det er spesielt byene Donetsk, Lugansk og Mariupol som har mange jøder, og hvor det er farlig for tiden. I Mariupol var det rundt 7000 jøder, men rundt 1000 av disse skal ha flyktet da byen ble truffet av 30 raketter den 24. januar, og 30 mennesker ble drept. En del av disse flyktet til Israel.
IFJC bruker 20-25 millioner dollar årlig for å hjelpe jødene i det tidligere Sovjet. Omtrent halvparten av dette går til jødene i Ukraina. Organisasjonen hjelper også jøder som vil flytte til Israel. «Men ikke alle kan flytte,» sier Eckstein. «Noen har familiemedlemmer som ikke kan forlate landet, andre håper på å få solgt huset sitt slik at de ikke må forlate landet tomhendet.»
Times of Israel

Støtt SMA

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644