1200 akademikere signerer opprop mot boikott

Mange vil boikotte Israel. Her fra Utøya
Mange vil boikotte Israel. Her fra Utøya

En online-aksjon skaffet 1200 underskrifter mot boikott av israelske akademiske institusjoner. Aksjonen var en reaksjon på en oppfordring til akademisk boikott av Israel, publisert på nettstedet jadaliyya, og underskrevet av mer enn 350 antropologer.
Times of Israel skriver i en artikkel om saken, at oppropet ble signert den 5. oktober på websiden til Fakultetet for akademisk frihet. Også JTA bidro til artikkelen.
«Vi akademikere som undertegner… støtter ytringsfrihet og fri debatt på det sterkeste, men vi er imot at fakulteter og studenter boikotter Israels akademiske institusjoner, lærere og elever,» skrives det blant annet i oppropet.
Videre imøtegår man det man mener er BDS-bevegelsens (boycott, divestment and sanctions) diskriminering av israelske institusjoner, professorer og studenter «uten annen grunn enn deres nasjonalitet eller deres regjerings politikk». En slik praksis bryter med «selve prinsippet om akademisk frihet.»
Oppropet påpeker at BDS-bevegelsen undergraver muligheten for å komme til en varig fredsavtale mellom Israel og palestinerne, fordi den isolerer den jødiske staten fullstendig.
«Tostatsløsningen – som garanterer begge sider gjensidig anerkjennelse – er signert av De forente nasjoner, USA og EU, samt Den arabiske liga,» skrives det i dette siste oppropet. «Når man demoniserer og prøver å isolere en av de to partene i fredsprosessen, plasserer BDS-bevegelsen seg på sidelinjen for det som er global konsensus for fred.»
Times of Israel: 1,200 academics sign anti-boycott petitionStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: