111 terrorangrep avverget siden januar

Israelske sikkerhetsstyrker sjekker en mann i gamlebyen i Hebron, 17. februar 2015.  Foto: EPA/ABED AL HASLHAMOUN
Israelske sikkerhetsstyrker sjekker en mann i gamlebyen i Hebron, 17. februar 2015. Foto: EPA/ABED AL HASLHAMOUN

Ikke mindre enn 111 terrorangrep har den israelske sikkerhetsavdelingen Shin Bet avverget siden januar, skriver Arutz Sheva. Også bortføringer og bomber er med i dette antallet.
Det er definitivt den såkalte «populær-terroren» som står for de fleste skader på israelere. Dette inkluderer knivstikking og bruk av kjøretøyer. Samtidig advares det mot at palestinerne prøver å få i stand mer sofistikerte og koordinerte angrep.
I alt 17 selvmordsangrep er samtidig avverget i denne perioden. Fem av disse var planlagt av Hamas, fem av andre organisasjoner, og de resterende sju av folk som ikke hadde noen tilknytning til organisasjoner. I tillegg kommer eventuelle angrep som er avverget av de palestinske selvstyremyndighetene (PA).
Noen av de 111 terrorangrepene var begått med skytevåpen, eller det ble plantet bomber, eller personer ble forsøkt bortført. Av de 111 var 62 angrep planlagt av Hamas.
Nesten alle angrepene var rettet mot jøder som bor i Judea og Samaria, eller soldater som er utplassert her.Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: