‘- Verdenssamfunnet: ivrig etter å fordømme

Teksten taler for seg
Teksten taler for seg

ADL tar fatt det internasjonale samfunnets «iver etter å fordømme» dødsfallene på «Nakba-dagen»
The Anti Defamation League (ADL) kritiserte den «iveren etter å dømme» som FN og andre i det internasjonale samfunn utviser. Man ber om utvidet etterforskning omkring IDFs handlinger i forbindelse med at to palestinske ungdommer døde under opptøyer 15. mai.
«Det internasjonale samfunn må respektere IDFs rettigheter, og ansvaret de har for å etterforske denne hendelsen fullstendig. Man burde avholdt seg fra overilte krav om ekstraordinær handling før alle fakta er undersøkt,» sa direktøren i ADL, Abe Foxman.
Foxman kalte også de offentlige kommentarene til hendelsene som kom fra FN og andre for «upassende og ulovlige.»
To videoer som ble sluppet tirsdag viste at tenåringene ikke var innblandet i noe voldelig på det tidspunkt de døde. Videoene fikk internasjonal oppmerksomhet ettersom de palestinske selvstyremyndighetene kalte hendelsen en krigsforbrytelse.
Det er Jerusalem Post som skriver dette.
De peker på at PLO ba FN om å vedta straffereaksjoner mot Israel for deres «overtredelse av Folkeretten og menneskerettighetene.»
Her i Norge reagerer man ved å viderebringe NTBs nyhetsmeldinger, og så setter man sitt eget preg på det ved å finne en passende overskrift.
Aftenposten tar det for gitt at tenåringene ble drept av israelske styrker:
USA og FN krever gransking av drap på palestinere
USA og FN krever at drapet på to palestinske tenåringer, som ble skutt av israelsk grensepoliti under en demonstrasjon på Vestbredden, må granskes.
Dagbladet er i alle fall ærlige nok til å gi Israel en stemme:
Ubevæpnede palestinske ungdommer drept av israelske soldater
FN vil granske episoden, mens Israel mener videoen er redigert på en tendensiøs måte.
VG tar den litt lenger, og informerer om at også Norge har kastet seg på fordømmelsesbølgen i form av krav om etterforskning:
Norge ber Israel granske drap på palestinere
Norge gjør som USA og FN og ber Israel granske drapet på to palestinske tenåringer. De to ble skutt av israelsk grensepoliti under en demonstrasjon på Vestbredden.
Litt lenger ut i artikkelen skrives årsaken til at altså FN, USA og Norge ber Israel granske (vår uthevning): Palestinske talsmenn har anklaget israelsk grensepoliti for å ha skutt og drept Muhammad Abu Thahr (16) og Nadim Nuwara (17)med overlegg …
Regjeringen har også hendelsen på UDs offisielle nettside, og ber om at om at israelske myndigheter «gjennomfører en uavhengig og åpen gransking av hendelsene».
Det har gjentatte ganger vist seg at Israel har blitt beskyldt for både krigsforbrytelser og forbrytelser mot det meste av lover, – så går tiden, og det kommer fakta opp som belyser saken på en noe annen måte, og hendelsen fremstår i et ganske annet lys. Og  er det ikke krig, er det fredelige sysler som fordømmes. Arabere får bygge sine boliger uforstyrret enten de er lovlige eller ei. Når jøde vil bygge på områder de kjøper på lovlig vis, er det stopp. Da heter det bosettinger og «ulovlig i henhold til folkeretten.» Når araberne bryter en forhandlingsrunde er det bred enighet om at det er jødene som er de skyldige. Til og med på forhånd konkluderer man slik, jfr. de amerikanske meglernes «tips» til israelske forhandlere om at et brudd ville bety vanskeligheter for Israel.
Et eksempel på at mediene produserer saker slik de ønsker, eller fremstiller fortellinger etter andres ønske, er saken om Mohamed al-Durrah, en liten gutt som angivelig skulle ha blitt skutt av israelske styrker i 2000. Mediastormen var fryktelig. IDF iverksatte en undersøkelse som konkluderte med at «israelske soldater antagelig ikke skjøt.» Også her var det en video i bildet.
Noen erfarne journalister hadde sett råfilmen, og de stilte spørsmålstegn ved om gutten var død. Så, etter en del år dukket det opp en lege som hadde behandlet gutten for skader han hadde fått etter et overfall, og fransk høyesterett konkluderte med at det var bevist at legen hadde rett.
Vi har beskyldningene om at Israel skulle ha rammet sivile med overlegg, og dermed brudd på lover for krig, som haglet etter den første Gaza-krigen i 2008-09. En sørafrikansk dommer, Richard Goldstein, fikk i oppdrag av FN å forske, og konkluderte med overgrep.
Så kom det nye dokumenterte opplysninger frem, og Goldstein trakk tilbake sine beskyldninger med ordene «jeg vet mye mer i dag» – og så ble det ene etter det andre dementert. Men stoltheten hos dem som slenger ut slike beskyldninger sitter langt inne, og vår egen tidligere utenriksminister, nå «troende» AP-leder Jonas Gahr Støre, har til nå ikke besvart SMAs anmodning om å ta tilbake de feilaktige anklager han kom med.
Vi har anklagene etter den her mye omtalte hendelsen med Mavi Marmara, det tyrkiske skipet som deltok i en naiv fredsbevegelses forsøk på å bryte marineblokaden på Gaza. Hendelsen var at ni tyrkiske terrorister var med for å «skape fred,» uten at de hadde veldig mye fred i bagasjen. Etter å ha angrepet israelske kommandosoldater som bordet skipet for å stanse det, lå de tilbake som lik.
Fordømmelser fra hele verden. Den ene etter den andre fordømte drapene, og de naive fredshungrige demonstrantene innså ikke at de var blitt nyttige idioter for harbarkede terrorister. Hele hendelsen, inklusive angrepet på kommandosoldatene, ble nemlig filmet av IDF.
Siden opprettet FN nok en komité som skulle undersøke saken, og Geoffrey Palmer konkluderte med at også blokaden var i sin skjønneste orden, gitt de rådende omstendigheter med de trusler Israel står overfor. «Lovlig» og «passende» var ordene som ble brukt i konklusjonen. Aftenposten med flere klarte heller ikke nå å dementere på en skikkelig måte.
Vi vil anta, gitt Israels hære høye moral, og PA-arabernes bevislige og gjentatte løgner, at det også denne gangen vil vise seg at Israels motstandere har tatt seg vann over hodet.
IDFs talsperson sa de på følgende måte: «Torsdag var det en ulovlig og voldelig forstyrrende hendelse i Beitunia. Den nevnte videoen er redigert på en tendensiøs måte, og viser ikke hvilket nivå volden var på under denne hendelsen.»Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: