Løgnen må vike for sannhet

På samme måte som bare litt lys jager selv det dypeste mørke vekk, er det med sannheten.
I går samlet vi noe av det vi tror er løgner og falske beskyldninger mot Israel i forbindelse med en påstått skyteepisode under opptøyene på «Naqba»-dagen (katastrofedagen) som araberne kaller dagen Israel gjenoppsto. Vi har ikke fasit, og vi har ikke svarene på alt. Men vi har erfaring med Palestina-araberne og deres forkjempere. Mye av det de hevder, fra politisk, med sin eksistensielle løgn om et «Palestina» i betydning arabisk stat, noe som aldri har eksistert, til sitt «freds»snakk, – mens de forhandler om fred, planlegger de samtidig terror. Helt fra Arafats tid, med intifadaene på den ene, lokale siden, og smil og fredsforhandlinger på den andre siden.
Problemet er når du er for godtroende. I denne sammenheng betyr det å tro at araberne, eller verdenssamfunnet forøvrig, unnser seg for å lyve, eller for å produsere en bevisst løgnaktig historie. Det gjør de ikke. Vi så det da bildene begynte å strømme inn etter «Mavi Marmara»-aksjonen. Store, etablerte nyhetsbyråer klippet bort skadde, blodige israelske soldater. De passet ikke inn i det narrativ de ønsket å fortelle.
Det lønner seg å være ytterst skeptisk. Det lønner seg å gå ut fra at verden lyver. Det lønner seg å gå ut fra at historier som den verden har vært opphengt i nå, er løgn. Selv om den tilsynelatende er «dokumentert» med en filmsnutt. Det lønner seg å være skeptisk til alt som kommer fra nyhetsbyråene i dag. Man lyver glatt, ofte, og med stor dyktighet. Særlig når det gjelder saker hvor Israel er innblandet.
Nå begynner som nevnt noe av sannheten å komme frem. Om dette er det siste vi får se, om det representerer hele sannheten, om det stopper munnen på løgnerne, gjenstår å se. Goldstones dementi stoppet ikke Gahr Støres fordømmelser av Israel. De tusenvis av bilder, filmer, beretninger, historiske funn og utgravninger samt førstehånds vitnetutsagn har aldri stoppet Holocaustfornektere som for eksempel Abu Mazen, eller Mahmoud Abbas, som han går for.
Israelsk TV har laget en reportasje som vises i klippet under (tekstet på engelsk.) Kort fortalt vises det et klipp fra et annet kamera enn det CNN viste, og man sammenligner i tid det som vises på de to filmene. Det er også et intervju med en våpenekspert som forteller ikkekyndige hvordan skarpe kuler ser ut når de går gjennom kjøtt og bein, og stopper i en bok i ryggsekken, slik det blir hevdet av PA-araberne som beskylder Israelsk politi for å ha skutt med skarpt mot de unge demonstrantene.
Siste ord i denne saken er neppe sagt.

http://www.youtube.com/watch?v=OgPEhjT5u7kStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: