Venstreaktivist besøker Samaria

Israelske samfunn i Samaria (Shomrom) hadde denne uken en uvanlig besøkende. Den venstreorienterte advokaten Kathleen Peratis besøkte området. Peratis har arbeidet med organisasjoner som Peace Now, og var med å starte opp J Street.
En guide i Shomrom, Ron Jager, viste Peratis rundt i industriområdet Barkan, hvor jøder og arabere fra PA-områdene arbeider side om side. Han viste henne også rundt i de jødiske områdene.
Peratis skal ifølge Arutz Sheva ha innrømmet at hun var litt «imponert over noen av de positive skritt som var blitt gjort.» Hun skal ha sagt at hun var usikker på hvorvidt israelere som lever i områdene vil bli, eller kan bli tvunget til å forlate sine hjem.
Hun fortsatte likevel å si at israelske samfunn i området er «en av grunnene til problemet,» og hevdet at de tar land «som historisk og med rette tilhører palestinerne.» Hun sa til avisen at palestinerne i området lider under «forferdelig undertrykkelse og diskriminering.»

httpv://www.youtube.com/watch?v=8blm4woDHmc

David Haivri, talsmann for Shomrom, (bildet) står bak prosjektet med å tilby rundturer i regionen. Haivri sa at hans mål med å vise de venstrevridde rundt i regionen er å «fjerne fundamentet» for det de tror er problemet. Dette gjør man best ved å vise dem hvor positiv innvirkning israelsk bebyggelse har hatt, og hvor dårlig det står til med de palestinske selvstyremyndighetenes effektivitet. Alt er som før i så måte.
Arabere som arbeider i israelske bedrifter i området, får tre ganger så godt betalt som hos sine egne, påpekte han. Så å si at det er en ulempe for araberne som bor i området at det finnes israelere som har kjøpt land, blir feil.
Han pekte også på alle de milliarder av dollar som araberne har fått i disse områdene, men som ikke har ført til bedrede kår for araberne. Israelske tiltak, derimot, gjør noe i praksis, med disse problemene. Organisasjoner som dem Peratis står bak, bør få opp øynene for dette, og begynne å tenke nytt, sa han.
Haivri la vekt på at dette berører selve kjernen i konflikten mellom israelere og arabere. Mange programmer som skal påvirke folks holdninger til dette, tar opp de fine strendene,  øl på stranden, at Israel er verdensledenede i teknologi og så videre, sa han. Men innbyggerne i Samaria er ikke redd for å diskutere jødenes historiske rett til landet. Samaria er selve kjernen til jødenes rett til landet, som folk i Tel Aviv og Jaffa og andre steder nyter godt av.Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: