Mediene og virkeligheten

Shabbat shalom alle sammen,
Juli måned gikk veldig fort, og vips er vi på plass igjen med våre daglige gjøremål, arbeid og forpliktelser.  Igjen må vi minne om å være på vakt mot den propaganda-tsunamien vi er utsatt for og som avleder vår oppmerksomhet fra den egentlige virkelighet.  Vi lever i en tid der politikere, medier og maktmennesker presser på oss en paradoksal virkelighetsoppfatning som de vil at vi skal ta for god fisk. 
Vi i SMA-redaksjonen vil fortsette å komme med fakta og analyser av det som foregår rundt oss for å sikre at sannheten ikke fortrenges av løgner og politiske neologismer.  For å kunne gjøre et best mulig arbeid, er vi fortsatt avhengig av støtte fra våre venner.  Nå er det mulig både å sende gaver direkte til SMAs konto (6242 10 60644) eller benytte kredittkort fra Paypal-siden vår.
Vi takker for støtten og lover at vi vil fortsette vårt arbeid for sannheten.
God helg, Fra oss i SMA-redaksjonen
**********
Mediene og virkeligheten
Olympiaden i London har gitt oss nye eksempler på medienes forvirrende og paradoksale virkelighetsoppfatning: Også de olympiske leker, som hvert fjerde år skulle være vårt viktigste symbol på fred og forsoning mellom folkeslagene, er blitt en arena for politisk kamp mot jødenes hjemland, Israel, og dermed mot jødene som folk. Det er ikke bare den iranske presidenten og de arabiske deltakerne i Olympiaden som vil ha jødene vekk.  Massemediene, inkludert våre egne riksmedier, spiller en nøkkelrolle i bestrebelsene på å fjerne Israel fra verdenskartet.
Idretten bruker enorme pengesummer på å formidle ideer om fred og forsoning, og olympiaden er selve høydepunktet.  Men bak den fredelige fasaden skjer det intriger, boikottaksjoner og andre uredeligheter.  Det var vel knapt annet å forvente enn at også dette fredstiltaket, i likhet med FN og andre ideelle organisasjoner, ville bli infisert av urent spill, diskriminerende beslutninger, politiske intriger og jødehat. 
Også islamistene har innsett muligheten til å misbruke de olympiske lekene for å fremme sin antijødiske politikk ved stadig å lage boikottaksjoner mot jødene og forsøk på å stenge Israel ute fra arenaen.  Under olympiaden i 1972 markerte PLO seg ved å myrde 11 uskyldige OL-deltakere.  Man skulle forvente i ethvert sivilisert samfunn at disse morderne og de som støtter dem skulle forbli utestengt fra OL, i det minste til de ber om unnskyldning og tar avstand fra vold og drap som politisk virkemiddel.  Men med medienes og mange politikeres bisarre virkelighetsoppfatning er det nettopp aggressorene som blir møtt med forståelse og ettergivenhet, så mye at selv BBC lot seg overtale til å fjerne Jerusalem som Israels hovedstad fra sine OL-nettsider.  
Ingen våger å stille det enkle spørsmål om hvorfor man må bruke milliardbeløp på sikkerhetstiltak før og under de olympiske lekene.  Hvem kan det være som er så imot fred og forsoning at de vil ødelegge de olympiske lekene med terror?  Men om slikt er det ikke politisk korrekt å snakke i dagens medier.  Det vi derimot så da den israelske delegasjonen marsjerte inn på OL-stadion var Al-Jazeeras kommentar: «Israel fortjener ikke dette.»  Ingen norske medier syntes det var upassende.
Det syntes de derimot om den amerikanske presidentkandidaten Mitt Romneys hilsen til Israels folk under sitt besøk i Jerusalem den 29. juli.  Da han hilste ved å si at ”Det er en dypt rørende opplevelse å være i Jerusalem, Israels hovedstad,” reagerte nyhetsredaksjonen i NRK med bestyrtelse og ga oss i Kveldsnytt-sendingen bl.a. følgende utbrudd: ”Republikaneren hadde tydeligvis ikke fått med seg hvor hovedstaden er, og at dette er et kjernespørsmål i konflikten med Palestinerne.  Hensikten med besøket er å sanke stemmer hjemme i USA hos den mektige gruppen av Israel-vennlige velgere.  Da gjelder det også for en mormoner å forsikre velgerne om at den jødiske staten er viktig og at han vil lytte til deres ledere.”
At hele innslaget er formulert for å være uforskammet, at det er usant og kanskje endog rasistisk, affiserer ikke ledelsen i NRK som i egenprodusert tv-reklame skryter av at de er til for å gi oss viktige nyheter.  Ledelsen i NRK er fullt klar over hva de gjør når de serverer sine betalende kunder både antiamerikansk og antisemittisk propaganda.  Et bevis på det er at akkurat den sendingen i Kveldsnytt den 29. juli, ikke ble lagt ut på nettet slik som vanlig er.  Vi har sett flere eksempler på at ledelsen i NRK sletter programinnslag som kan bli politisk kompromitterende for dem.  I dette tilfellet må de imidlertid ha glemt at lydfilen til innslaget også er å finne på nyhetssiden for hørselshemmede.
De arabiske protestene mot å markere 40-årsminnet om de falne israelske idrettsutøverne i München, fikk da heller ingen spesiell oppmerksomhet i mediene.  At Den Internasjonale Olympiske Komité bøyde seg for press fra PLO og enstemmig besluttet å fortie massakren på israelske olympiere under åpningsseremonien, er bare et eksempel på den samme holdning til jøder som preger norske myndigheter og medier. 
Israels viseutenriksminister Danny Ayalon skrev følgende på sin Facebook-side:
«Jeg vil gjerne benytte denne anledningen til å takke alle de rundt om i verden som støttet vår kampanje som oppfordret til ett minutts stillhet under åpningsseremonien på Londons olympiske leker til minne om de elleve israelske idrettsutøvere som ble myrdet av palestinske terrorister under OL i München i 1972.”
Heldigvis var Londons ordfører, Boris Johnson, langt mer våken og bevisst enn Den olympiske komité da han på spørsmål om hva han mente om at IOC ikke ville tillate en minnemarkering for München-ofrene sa: «Tro meg, – det vil vi ha.  Jeg var lamslått over å oppdage at man ikke hadde noen markering i Barcelona (under 20-årsmarkeringen).”
Det ble ikke mer fred og forsoning under olympiaden i London.  Men vi fikk nye og sterke bevis for at hykleriet lever videre, både der og her.Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: