USA og Israel nærmere hverandre

Viseutenriksminister Danny Ayalon sa i et intervju i dag at Israel og USA er nærmere hverandre enn noensinne i sitt syn på Iran.
Det har i lengre tid vært til dels stor frustrasjon og misnøye i Israel med USAs president Barack Obama. Han har prøvd å etablere et godt forhold til muslimene, mens mange i Israel har følt at dette har gått på bekostning av nødvendig grensesetting.
Blant annet mener de fleste politikere i Israel at Iran bør få klar beskjed om hvor grensene går, og at man må ha en plan for å stoppe dem dersom de ikke holder seg innenfor disse grensene. Obama på sin side har ikke vært så veldig tydelig på å sette konkrete grenser for Iran. Inntrykket etter talen hans i FNs generalforsamling var at han ville gi diplomatiet mer tid, og at han ikke ville komme med klare såkalte «røde linjer» for Iran.
Ifølge Ayalon er imidlertid USA og Israel nå ikke så langt fra hverandre når det gjelder denne saken. Til tross for ryktene som har versert, sa han i intervjuet, så er forholdet til USA svært bra. Begge land har beveget seg i retning mot hverandre i det siste. Om USA ikke har vært villig til å sette slike røde linjer for Iran, er det nå, ifølge Ayalon, bred enighet om hvor disse skal gå, og hvordan de skal implementeres.
Det som er helt klart, er at Iran ikke er interessert i noe slags forhandlinger eller kompromisser.
Statsminister Benjamin Netanyahu er i New York og deltar på FNs generalforsamling. Før han dro, etterlot han et budskap til israelerne:

På Yom Kippur, dagen vi ba om å bli innskrevet i Livets bok, ble det gitt en plattform i FN til lederen for det diktaturet som ønsker å ødelegge Israel, så han kunne tale til Generalforsamlingen. Som statminister i Israel, det jødiske folks stat, bruker jeg alle mulige kanaler for å forhindre Iran i å få kjernefysiske våpen. Historien har vist at dem som søker å ødelegge oss vil mislykkes, og at det jødiske folk overvinner alle fiender.

IsraelNationalNews.comStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: