Ung Hizbollah-leder drept

Flere medier i Israel gjengir i dag den nå drepte terroristen Jihad Mughniyehs planer om å utføre dødelige terrorangrep mot israelere.

Jihad Mughniyeh, til venstre med Hizbollah-leder Hasan Nasrallah, til høyre med sin far, som ble drept av en bilbombe i 2008
Jihad Mughniyeh, til venstre med Hizbollah-leder Hasan Nasrallah, til høyre med sin far, som ble drept av en bilbombe i 2008

Israel er i en konstant krig mot Muhammeds etterfølgere. Dette er et faktum som mange i Europa, selv i en situasjon der europeerne selv er angrepet av fundamentalistiske muslimer, ikke vil erkjenne. «Arabernes kamp mot Israel er politisk, ikke religiøs», er en vanlig brukt påstand.
Selvfølgelig er den politisk også. Men det forklarer ikke den franske terroristens drap på fire jøder i Kosher-supermarkedet. Det forklarer heller ikke den grusomme gjengvoldtekten av en jødisk kvinne i hennes eget hjem i vinter, drapet på de tre skolebarna og en lærer ved en jødisk skole i Toulouse i 2012, bortføringen og torturen av Ilan Halimi i 2006.
Noen har forsøkt å knytte all muslimsk aggresjon mot jøder i Frankrike mot hendelser i Algerie, siden så mange innvandrere i Frankrike kommer fra Nord-Afrika. Dette forklarer imidlertid ikke økende utrygghet grunnet antisemittisme fra muslimer for eksempel i Storbritannia, Sverige og Norge. En utrygghet som er så stor at mange jøder nå velger å skjule sin identitet for omverdenen. En utrygghet så stor at utvandring til andre land, hovedsakelig til Israel, vurderes av flere og flere jøder.
Terroristen ble drept i et angrep fra luften ved Golanhøydene, og vestlig etterretning sier mannen var leder for et «bredt og dypt» terrornettverk som var finansiert av Iran. Jihad Mughniyeh er sønn av en høytstående tidligere, nå avdød, leder i Hizbollah, Imad Mughniyeh.
Mughniyeh hadde konkrete planer om å skade israelere, både soldater og sivile, ved rakettangrep, infiltrering, bomber og anti-tank missiler.
Kildene sier at Mughniyeh var en «hensynsløs terrorist, skaper av en alvorlig terrororganisasjon med stor evne til å utføre terror, og han var i gang med å forberede større angrep.»
CNN meldte for tre måneder siden at Mughniyeh gikk i sin fars fotspor og hadde fått en ledende rolle i Hizbollah.
Mughniyeh var tidligere student på det amerikanske universitetet i Libanon, og var der med i en aktivistgruppe. Han var 25 da han ble drept, antagelig av israelske styrker.
A7
YnetStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: