Terrorister graver tunnel inn i Israel (oppdatert)

Tunnel fra Gaza til Israel
Tunnel fra Gaza til Israel

Israelske sikkerhetsstyrker har funnet en 1.700 meter dyp og 18 meter dyp tunnel under bakken, fra Gazastripen til en kibbutz inne i Israel.
Tunnelen endte opp like ved barnehagen i kibbutzen Gan Hashloshah, og var full av eksplosiver.
Talsmenn fra hæren sier det er helt åpenbart at tunnelen var ment å skulle skade sivile og barn, og antagelig også var den ment for bortføring av israelere.
Statsminister Benjamin Netanyahu sier funnet av tunnelen viser at kampen mot PA-arabiske terrorister langt fra er over, og det selv om de palestinske lederne sitter ved forhandlingsbordet og stiller krav til Israels lederskap. 2013 har til nå vært et relativt rolig år, men det har helt i det siste vært en rekke hendelser som viser at det arbeides blant Israels fiender.
Lederen for militæravdelingen som har ansvaret i området, sier at tunnelen er et alvorlig brudd på våpenhvilen, og at den ødelegger for israelere, og at den ødelegger for palestinerne.
Han sa også at det israelske forsvar godt vet hvem som eier bakhagen hvor tunnelen begynner, og at mannen som gjorde dette mulig «skal vite at han har satt seg i stor fare.»
Forsvarsminister Moshe Ya’alon stoppet innførsel av byggevarer til Gazastripen med umiddelbar virkning. Det var brukt 500 tonn av sement som var øremerket for bruk til sivile formål, under konstruksjon av tunnelen. Ministeren mener dette er Hamas’ ansvar og skyld.
Innførselen er kun en sikkerhetsforanstaltning, og har ikke noe med straff å gjøre, sier ministeren.
Vi i SMA antar at terroristenes støttespillere verden over nå straks skrider til verket for en ny flotilje som krever at Israel åpner for innførsel av sement igjen, slik at terrorist-bandene uforstyrret kan fortsette å planlegge drap på jøder.
IDF har vært klar over tunnelen en god stund, men har ikke tidligere funnet ut hvor den ender.
Lederen for regionen forklarte at tunnelen minner om en av undergrunnstunnelene i New York, og at det ville blitt en stor psykologisk utfordring for de israelske innbyggerne på stedet å plutselig bli angrepet innenfra, i motsetning til vanligvis når det kommer rakettangrep, man blir varslet av sirener.
Israel har tidligere gått til krig mot Hamas og andre terrorister i Gaza, og vil kunne gjøre det igjen. Benny Gantz, sjef for IDF, sa tirsdag at «neste krig kan bli igangsatt av en tunnel full av sprengstoff, som ender opp i en barnehage.»
Dette var den tredje tunnelen som ble funnet i år, de to forrige var fullstappet av sprengstoff. Israelerne er overrasket over at de greier å grave så langt og så fort.
Den israelske soldaten Gilad Shalit ble kidnappet ved bruk av en slik tunnel.
Analytikere sier at Hamas, som regjerer på Gazastripen, muligens føler seg så sterkt presset av den egyptiske offensiven for å få en slutt på smuglertunnelene, at de ønsker å provosere Israel for å få i gang fiendskapet igjen.
IsraelToday
Times of Israel
«Påstått» tunnel
AFP (med verdiene «sannhet, upartiskhet, pluralisme») melder at Israel fryser transport av bygningsmaterialer etter funnet av en «påstått» terrortunnel.
(Al Arabiya)
NTB slår opp stengningen av tunnelen
Først lenger ned i artikkelen får leseren vite at bygningsmaterialer ment til sivilt bruk var brukt i denne terrortunellen. (Miff)
Jewish News One: artikkel med videoStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: