Tar ikke kritikk for boligbygging i Jerusalem

Ordføreren i Jerusalem, Nir Barkat, vil ikke ta kritikk for bygging i Jerusalem.
For mens USAs administrasjon fordømmer byggingen og sier «det forgifter atmosfæren», og Peace Now, den venstrevridde organisasjonen som også er nevnt i vår leder sist fredag, mener dette er «destruktiv politikk», så sier Barkat at «byggingen er ikke destruktiv eller ødeleggende, men tvert imot nødvendig og viktig. Byggingen vil fortsette med full styrke.»
«Leilighetene som vi godkjente for nesten to år siden vil gjøre det mulig for flere unge mennesker å bo i Jerusalem og planlegge sin fremtid der. Dette er essensielt for byens fornyelse. Vi kommer ikke til å unnskylde oss for det,» la han til, ifølge Ynet News.
Byggingen av de 2.500 nye boligene er blitt et stridsspørsmål for USA. De forlenger Jerusalem slik at det blir et sammenhengende belte av jødiske boliger, og det vil skille Jerusalem fra Betlehem. USA mener byggingen ødelegger mulighetene for fred med Palestina-araberne.
Netanyahu har uttalt seg om byggingen. «Jeg synes de (Obamas administrasjon) skulle gjøre seg kjent med fakta i saken først. … Først og fremst: dette er ikke bosettinger. Det er boligområder i Jerusalem. Man har arabiske boligområder, og så har man jødiske.»

Støtt SMA

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644