Steinkasting er terrorisme

Adele og Adva Biton
Adele og Adva Biton

Avtroppende oberst og avdelingssjef i IDF, Hagai Mordechai, kaller steinkastende angrep fra araberne for «terroristangrep.»
Sjef for IDFs divisjon i Judea og Samaria (det man kaller Vestbredden) er i ferd med å forlate sine kontorer. Han benyttet anledningen til å peke på at steinkastingen mot folk og kjøretøyer kan være akkurat like dødelig som en kule, skriver Arutz Sheva.
«Vi har sett utfallet av en enkelt stein da Asher Palmer og hans sønn ble drept, og da Biton-familien ble skadet,» sa han.
Legene har måttet kjempe for å redde livet til lille Adelle Biton (3 år) som sammen med sine to søstre og deres mor ble skadet i et angrep med stein som våpen. De kom kjørende på en av veiene i Samaria, og noen kastet en stein inn i bilen de kjørte. Na’ama på 6, Avigail på 4, og moren Adva måtte tilbringe påsken i gangene på sykehuset.
Modechai besøkte familien på Schneider’s barnesykehus i Petach Tikva. Han sa: «dette er terroristangrep, det kan ikke anses som en lovlig handling.»
Asher Palmer ble drept da han kjørte med sin lille sønn i bilen. Steinen gikk gjennom vinduet og drepte dem begge. Terroristen som kastet steinen ble tiltalt for overlagt drap i en militærdomstol i Ofer-fengselet sist tirsdag. Dommen er den første av sitt slag i Israel.
Morderen, Wael Salaman Mohammed el-Arjah, ble tiltalt for de to mordene sammen med 25 andre mordforsøk i forbindelse med andre episoder av steinkasting. Forsvareren hans sier de vil anke dommen.
Mordechai sa også at den såkalte gjengjeldelses-vandalismen mot moskeer og arabisk eiendom som blir utført av barn og unge på ingen måte kan sammenlignes med denne dødelige aktiviteten. Det er dessuten ingen vanlig oppførsel blant jøder som bor i Judea og Samaria. Det er kun en liten gruppe som står for dette, og de gjør det i strid med de regler som gjelder i bosettingene, fortsatte han.
Asher Palmer og hans lille sønn ble drept av steinkastende arabere
Asher Palmer og hans lille sønn ble drept av steinkastende arabereStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: