Nye angrep mot Israel, ingen interesse fra mediene

Titusener av elever er hjemme fra skolene i dag søndag, som følge av rakettangrep i det sørlige Israel. Rakettene ble avfyrt fra arabiske terrorister fra Gaza.
I havnebyen Ashdod, og i Negevs «hovedstad» Bersheba har rakettangrep i helgen fått myndighetene til å stenge skolene. «Bedre å være sikker enn trist» er slaordet i byer som ikke har full dekning med tilfluktsrom for alle elevene.
Det var om natten at sirenene hylte, og familier som lå og sov måtte opp på sekunder og få sine, små og store, i sikkerhet.
En rakett traff inne i den lille byen Netivot, hvor to bolighus ble hardt skadd. (Se bildet.) Ingen mennesker fikk skader, mirakuløst nok. Pinny Azoulai tok tilflukt på badet, etter at alarmen gikk midt på natten mens han sov. Han hadde ingen andre steder å gjemme seg enn på baderommet, hvor veggene var noe forsterket. Mens han lå der, hørte han en voldsom eksplosjon, og da han åpnet døren, så han at hele huset hadde eksplodert, og han måtte klatre over ruinene for å komme seg ut. Huset var omtrent fullstendig ødelagt.
Klokka to om natten kom der en Grad-rakett fra Gaza, med kurs mot Bersheba. Denne hadde retning mot åpent område, og forsvarssystemet Iron Dome lot den gå uten å reagere, siden risikoen for skade på sivile var liten.
Like etter kom det en rakett med kurs mot Netivot. Denne traff to privathus, og det ble gjort massiv skade.
Syv personer ble skadet i angrepet natt til søndag. Tre ble lettere skadd mens de løp mot bomberom da alarmen gikk, og fire andre fikk behandling for sjokkskader.
Det sørlige Israel har blitt angrepet av raketter fra Gaza hundrevis av ganger de siste månedene.
Norske medier har sterkt underrapportert angrepene, men som SMA gjentatte ganger har påpekt, er de straks på pletten med detaljrike rapporter dersom Israel skulle gå til det uhyrlige skritt å forsvare seg mot terroren.
Fredag sa forsvarsminister i Israel, Ehud Barak, at IDF vil erobre og ta kontroll over Gazastripen dersom regjeringen beordrer dem til det. Han anså det ikke som noen umulighet, militært sett.
Siden Israel trakk seg ut av Gaza 12. september 2005, har Hamas og en rekke andre terroristorganisasjoner avfyrt mer enn 12.000 raketter mot sivile mål i Israel. Bare i år har Israel måttet tåle mer enn 450 angrep med raketter. Israel  tok affære i 2008-09 og presset Hamas bakover i et militært angrep som fikk stor internasjonal fordømmelse.
SMA nøler ikke med å kalle den internasjonale fordømmelsen generelt, og den norske spesielt, for hyklerisk. Enhver som kan lese, ser fort at rakettangrepene mot Israel neppe blir nevnt i norske medier. Men når Israel stopper terrorister, eller forsvarer seg på annen måte, blir det reagert, ofte med en vinkling som får det til å se ut som om det er Israel som er overgriperen.
Hvorfor står det ikke noe i Aftenposten om angrepene natt til i dag?
Hvorfor dekker ikke NRK de livsfarlige rakettangrepene mot sør-Israel? NRK er heftig på pletten straks Israel forsvarer seg, og promoterer Palestina-arabernes sak med stort engasjement.
Dagbladet?
VG?
Vi får se på reaksjonene når Israel ikke lenger kan la raketter få true innbyggernes liv, men tar affære og forsvarer seg. Da våkner nok hylekoret.Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: