Netanyahu utfordrer USA

På en pressekonferanse sammen med den bulgarske statsministeren Boyko Borisov, kom i dag Israels statsminister Benjamin Netanyahu med en direkte utfordring til verden, og implisitt direkte til ingen ringere enn USAs president, skriver Arutz Sheva.
«De i det internasjonale samfunnet som nekter å sette røde linjer for Iran har ingen rett til å sette røde linjer for Israel.»
Dette var en direkte tilbakemelding til Obama-administrasjonens utspill i det senere, der USAs regjering hevder at det enda er tid for forhandlinger med Iran, og at sanksjoner er rette veien å gå. USA har avslått å gi Iran noe ultimatum, som Israel forlanger. Som kjent truer Iran med å utslette staten Israel.
«Vi kan slå fast at diplomati og sanksjoner ikke har virket,» sa Netanyahu. Er det noen i denne verden som har kunnskaper om hvor langt Iran har kommet i sitt arbeid for å skaffe seg kjernefysiske våpen, så er det Israel. «De har skadet økonomien deres, men har ikke stoppet det kjernefysiske programmet deres.»
«Hvis Iran vet at det ikke finnes noen røde linjer eller deadliner, hva kommer de til å gjøre? Nøyaktig hva de gjør i dag – de fortsetter å arbeide for å få seg kjernefysiske våpen uten innblanding fra andre.»
«Verden sier til Israel at vi skal vente fordi det enda er tid. Og jeg spør: «vente på hva?»»
Uttalelsen var en respons til USAs utenriksminister Hillary Clintons kommentar søndag og mandag om at USA ikke vil sette noen røde linjer for Iran.
Arutz Sheva: Netanyahu står opp mot Obama og krever røde linjer

Støtt SMA

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644