Ny dom i Itamar-saken

Den militære domstolen i Samaria dømte i dag Amjad Awad til fem livstidsdommer og syv års fengsel for drapene på de fem medlemmene i Fogel-familien i Itamar i mars i fjor. Med en dom på totalt 132 år ser han neppe friheten igjen noensinne.
Amjad og fetteren hans, Hakim Awad, tok seg inn i hjemmet til familien, og stakk og skjøt til døde foreldrene Udi og Ruth, og drepte tre av barna deres: Yoav på 4, Elad på 11, og en 3-4 måneder gammel pike, Hadas.
Hakim fikk sin dom i september, skriver Jerusalem Post. Han fikkk fem livstidsdommer pluss fem års fengsel.
De to terroristene og morderne har innrømmet at de stakk til døde og skjøt de to små guttene, foreldrene og den lille babyen etter at de brøt seg inn i huset deres.
«Jeg angrer ikke det jeg gjorde, og jeg ville ha gjort det igjen,» sa Amjad Awad til journalister i mai. «Jeg er stolt av det jeg gjorde, og jeg vil godta enhver straff jeg får, til og med døden, fordi jeg gjorde det for Palestina.»
I tillegg til tilståelsen er det solide bevis som knytter de to til ugjerningen, både DNA på stedet, og fingeravtrykk. En kule på stedet ble i tillegg knyttet opp mot et stjålet våpen som ble funnet hjemme hos en av de unge mennene.
Imidlertid ble det ikke funnet bevist at ugjerningen var i regi av PFLP, selv om de to hadde tilknytning til denne gruppen. Man konkluderte derfor med at de to selv hadde planlagt de hjerteløse mordene.
Påtalemyndigheten sa at «handlingene er gjort med en ufattelig, grusom ondskap … gjerninger som springer ut av et primitivt hat, et hat som er helt hinsides.»
Barnemorderen kom smilende inn i rettssalen, og sa ingen ting i løpet av domsavsigelsen. Heller ikke forsvareren hans sa ett ord i løpet av høringen.
Dommerpanelet skal ha vurdert å gå for dødsstraff for morderen, da han «ikke har et fnugg av anger i sitt hjerte,» ble det sagt. Men den militære påtalemyndigheten, som ifølge Jerusalem Post opprinnelig også skal ha gått for dødsstraff, skal ha blitt påvirket av statsminister Benjamin Netanyahu og forsvarsminister Ehud Barak til å mildne påstanden om straffeutmåling.
Avisen siterte en organisasjon, Almagor Terror Victims Association, som  mente at det bare er «et tidsspørsmål før de blir løslatt og er i full gang med kidnapping» – en referanse til fangeutvekslingen mellom Israel og de palestinske selvstyremyndighetene, hvor 1027 kriminelle arabere ble løslatt mot én israelsk soldat.
To timer før rettsaken ble to unge terrorister på 20 år anholdt på et sjekkpunkt like ved rettsalen hvor Awad skulle få sin dom. De to hadde 11 rørbomber, en improvisert pistol og ammunisjon på seg. Sannsynligvis hadde de planer om å forstyrre domsavsigelsen.
Jerusalem Post
Ynet
IsraelNationalNews
Haaretz
Les også:
Barnemorder smilte i retten
5 livstidsdommer for ung morder
Planla mer blodbad
Eksklusiv video til minne om massakren i Itamar
Nybyggere ikke normale mennesker
Morderne tatt
Støtter de grusomme drapene
Apeltun Sæle med flengende VG-kritikk
Terroristene og deres støttespillere
Hvor lenge skal Utenriksdepartementet støtte dødskulturen?Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: