Russland truer Vesten, forsvarer Iran og Syria

Mens norske medier lar seg hisse opp over en uheldig uttalelse av en helt uviktig person i et underholdningsprogram og bruker all spalteplass på dette, skriver mediene andre steder om hendelser som er av større betydning. Hvis det skulle komme så langt at det blir væpnet konflikt mellom Iran og omverdenen, blir nok interessen større også i norske medier.
Russland sier at et angrep på Teheran vil bli ansett som et angrep på Moskva. Trusselen øker muligheten for en tredje verdenskrig dersom det skulle forekomme et militært angrep på Iran, skriver Arutz Sheva.
«Iran er naboen vår,» skal Dimitrij Rogozin ha sagt til journalister i Brüssel. Rogozin er  Russland avtroppende NATO-ambassadør. «Og hvis Irab blir involvert i noen militær aksjon, er det en direkte trussel mot vår sikkerhet.»
Sjefen for Kremls sikkerhetsråd, Nikolai Patrushev, anklager Israel for å provosere USA i retning mot et angrap på Iran, skal det russiske Interfax ha meldt fredag.
Rogozin advarte fredag mot det han kalte en «brennende arabisk sommer.»
Han sa ifølge FARS at «vi er definitivt interessert i ikkespredning av massedestruksjonsvåpen, men på samme tid tror vi at ethvert land har rett til å ha det det trenger for å føle seg vel. Også Iran.»
Rogozin sa ingen ting om hvordan disse motpolene eventuelt kan kombineres i den virkelige verden.
Russland har også forsvart Syrias president Bashar al-Assad, og advart vestlige land mot innblanding i Syria med militære styrker. Russland leverer store mengder militært materiell til Syria, og har investert store summer i Irans kjernefysiske fasiliteter.
Også Japan driver i retning mot Iran, og bort fra tidligere avgitte løfter om å støtte amerikanske sanksjoner mot landet for å presse Iran til  stoppe sin kjernefysiske utvikling, som i øyeblikket ikke er under kontroll.
Sist ukes drap på en iransk atomfysiker har ført til flere protesttog under parolen «død over Amerika» og «død over Israel» i Iran, hvor vitenskapsmannen ble begravet på fredag.
Den statlige iranske radiokanalen bekreftet at den 32 år gamle fysikeren var involvert i å anrike uran, en viktig ingrediens for å lage kjernefysiske våpen.Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: