Netanyahu: – De som vil skade oss, skal passe seg.

Benjamin Netanyahu advarer Israels fiender- Foto: The Daily Beast
Benjamin Netanyahu advarer Israels fiender- Foto: The Daily Beast

Israel trues fra alle kanter, utenfra og innenfra. Det later til at alle onde krefter er ute etter å få has på det lille, vellykkede landet helt øst i Middelhavet.
Landet har regionens mest blomstrende økonomi, verdens største ansamling av gründerbedrifter, det er et multikulturelt stykke suksesshistorie som gjør store innhugg fra premiebordet når det skal høstes priser i medisin, legemiddelteknologi, jordbruk, teknologi og kultur. Mot alle odds ikke bare har jødenes stat overlevd flere angrep fra en rekke araberstater og flere terrorangrep enn de fleste andre, men har blitt en av verdens sterkeste stater militært sett.
Sånt blir det misunnelse av. Nå er ikke misunnelsen den eneste årsaken til jødehatet, men kjenner man menneskenaturen, ser man klart at det forsterker hatet som allerede er der.
Hizbollah og Hamas er velkjente aktører. Ingen av dem har israelerne kunnet ta et skikkelig oppgjør med, takket være FN med sitt overtall av arabervennlige stater. Hver gang de har vært i gang, kommer en eller annen resolusjon og stanser dem, slik at det i neste omgang kan gå enda flere menneskeliv tapt enn om aksjonen mot terroristene kunne ferdigstilles og terrororganisasjonene kunne få nådestøtet.
Nå har som kjent også IS begynt å true Israel i form av rakettangrep fra Sinai-ørkenen, denne halvøyen som Israel hadde i sin hånd, men som verden krevde de skulle levere pent tilbake til aggressoren Egypt etter Yom Kippur-krigen. Områdene skal etter fredsavtalen med Israel være demilitarisert, og har delvis av denne grunn blitt et ynglested for voldselskende jihadister.
De hensynsløse muslimske bødlene i IS truer også Hamas i Gaza, og Hamas på sin side beskylder Israel for å sette IS opp mot dem – alt i en salig røre av religiøs fanatisme og nedarvet kulturelt betinget hat.
I nord har vi opprørere mot Assad, som også hater jødene, og truer freden ved enkelte angrep mot Israel.
I tillegg er det indre fiender. Israel har en stor andel arabere som har israelsk statsborgerskap, og ikke alle av disse er lojale mot landet de har fått bli en del av. Fem israelske arabere er nå arrestert i den sørlige delen av landet, mistenkt for støtte til Islamsk Stat.
De fem er alle lærere som jobber i det israelske skolesystemet. Utdanningsminister Naftali Bennet har suspendert de fem, og ønsker også å ta fra dem lisensen, så de ikke kan få jobb som lærere mer. Ifølge Shin Bet, sikkerhetsavdelingen i den israelske stat, har også en av dem innrømmet at han planla å reise til Syria for å kjempe med IS, under dekke av å skulle reise på pilegrimsreise til Saudi Arabia. En rekke andre skolemedarbeidere er avhørt i saken, og flere av dem er også mistenkt for å ha visst om forbrytelsene uten å melde ifra.
Med alt dette som bakteppe kom president Reuven Rivlin i dag med en kraftig advarsel til dem som vil skade Israel. «Vi er ikke et krigens folk. Men hvis vi blir tunget til å ta opp våre våpen for å forsvare våre grenser og vår eksistens, vil vi ikke nøle med å gjøre det.»
Anledningen var en minnestund for de falne under Operation Protective Edge i fjor sommer. 67 offiserer og soldater, og fem sivile ble drept under krigen.
Israel har kraftig styrket sin tilstedeværelse i sør etter angrepene fra IS, og følger nøye med på hva som skjer.
«Staten Israel kan ikke fortsette med å være gissel for en fiende som opererer i hjertet på sin sivile befolkning,» sa han med adresse til Hamas, som har varslet at de er klar for en ny krig. «En fiende som ikke respekterer menneskerettigheter, som ikke respekterer menneskelig liv, en fiende som håner folkeretten og demokratiet.»
«Ene og alene en fullstendig utslettelse av terror vil få en slutt på mord på uskyldige på begge sider. Når det ikke lenger er noe angrep mot Sderot, Nahal Oz, Nir Banim, Ashdod eller Ashkelon – da blir det heller ikke noe angrep mot Gaza-stripen,» sa presidenten.
Også statsminister Benjamin Netanyahu advarte landets mange fiender. «De som søker å skade oss, skal passe seg. Deres blod kommer over deres eget hode.»Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: