Hamas ruster til ny krig

Ismail Haniyeh. Foto: AP Photo/Hatem Moussa
Ismail Haniyeh. Foto: AP Photo/Hatem Moussa

I et intervju i arabiske medier i de palestinske selvstyreområdene skryter Ismail Haniyeh av Hamas’ militære kraft.
Haniyeh var på en rundtur i byen Rafah helt sør på Gaza, da han i et intervju ga klar melding om at Hamas var klar til ny krig.
Til tross for 51 dager med ødeleggende krig sist sommer, er jihadistene nå, ifølge lederen, sterkere enn noensinne. Al-Kassam-brigadene er «sterkere, og mer forberedt til å beskytte Gaza fra «sionist-trusselen» enn noen gang før».
Han sa at de kommende dager vil bringe «gode nyheter for Gazas befolkning», og gikk så over til å rose det siste forsøket på å bryte marineblokaden Israel har innført på Gaza for å forhindre nettopp en slik bevæpning og dermed eskalering av situasjonen. Spørsmålet er om Israel ser på «Marianne» som et seriøst forsøk. Antagelig var det relativt enkelt å borde skipet, og juridisk og politisk har det heller ikke ført til noe videre bråk. Mediene her i Norge har knapt nevnt hendelsen.
Som SMA har nevnt mange ganger, har selv FN erkjent at Israel har rett til å holde kontroll med all trafikk inn til Gaza, tatt i betraktning den trussel de står overfor. Marineblokaden er, selv ifølge FN, både «passende og lovlig.»
Men terrorsjefen mener imidlertid at bordingen av båten «åpenbarer sionist-regimets aggressive natur». Israel står, mener han, «i veien for et viktig skritt mot å bryte blokaden på Gaza.»
Sjefen for Shin Bet hadde kort tid i forveien advart utenrikskomiteen og forsvarskomiteen i Knesset om at Hamas nå snart igjen er klar for en ny terrorkrig mot Israel.
Som vi vet har Israels militære aksjoner for å stanse islamistenes brutale angrep på israelske sivile – barn, kvinner, gamle, anslag mot barnehager og skoler, terrorplaner som omfatter tunneler langt inn i Israel, og hele tiden med denne avsindige ondskapen bak som vi ser verden ellers kneler under, men som jødene åpenbart bare må finne seg i, om Vesten skulle få bestemme.
Cohen bekreftet tirsdag at etter aksjonen sist sommer, Operation Protective Edge, har Hamas øket tempoet for å forberede seg militært for en ny konfrontasjon med jødenes lille stat.
Dette går på gjenoppbygging av terrortunnelene, lokal produksjon av missiler, og øvelsene har økt i antall, både på land og sjø, og i luften. Det er også registrert en økning i militær hjelp fra Iran.
Men Hamas er likevel ikke klar for et nytt angrep i øyeblikket, avsluttet Cohen sin orientering med.
IsraelNationalNewsStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: