Mengder av iranske raketter innbragt til Eilat

Soldater fra IDF inspiserer kasser med M-302-raketter som ble pakket ut fra det Panama-registrerte fartøyet Klos-C 9. mars 2014 i den israelske havnebyen Eilat helt sør i landet. (Foto: Jack Guez/AFP)
Soldater fra IDF inspiserer kasser med M-302-raketter som ble pakket ut fra det Panama-registrerte fartøyet Klos-C 9. mars 2014 i den israelske havnebyen Eilat helt sør i landet. (Foto: Jack Guez/AFP)

Klos C, skipet som ble oppbragt at israelske styrker tidligere denne uken, er nå ankommet Eilat. IDF har begynt å pakke ut våpnene, som man regner med stammer fra den islamske republikken Iran.
Soldater fra IDF er nå i gang med å finne ut om rakettene de har pakket ut, har 90 km rekkevidde, eller om de er den mer avanserte raketten M-302, som har en rekkevidde på 150-200 km.
Uansett hadde rakettene vært en farlig trussel for Israel dersom de ikke hadde blitt oppdaget før de kom Hamas i hende.
Statsminister Benjamin Netanyahu og forsvarsminister Moshe Ya’alon er ventet til Eilat mandag for å inspisere forsendelsen. I den forbindelse har Israel plassert ut et Iron Dome-batteri. Dette avanserte forsvarssystemet oppdager og skyter ned innkommende raketter mens de er i luften, før de utretter noen skade. Forhåpentligvis klarer de å oppdage og ufarliggjøre alle eventuelle raketter i tide.
Peter Lerner, talsmann for IDF, sier på sin Twitter-konto, at det var «omtrent 150 beholdere» og at en hangar som nå inneholder de kaprede rakettene har «rader av raketter». Han uttrykker stor glede over at IDF oppdaget dem og fikk sikret dem:

 
«Jeg gikk akkurat gjennom en hangar med rader av disse rakettene fra forsendelsen med iranske våpen. Alt jeg kan si, er at jeg er glad de er i våre hender».
Netanyahu sier han vil spørre Catherine Ashton, utenriksminister i EU, om hun har tatt opp saken med ledelsen i Teheran. Hun er for tiden i Iran. «Hvis ikke, ønsker jeg å vite hvorfor.»
Ashton har tidligere ikke nettopp utmerket seg med Israel-vennlige holdninger. Tvert imot har hun vært pådriver for retningslinjer for handel i EU, som diskriminerer Israel. Som USAs utenriksminister John Kerry har hun tilbøyelighet til å anklage Israel for at det ikke har blitt noen fredsavtale med Palestina-araberne, og truer med begrensninger og sanksjoner fra EUs side om ikke Israel viser overnaturlige evner og får i havn en avtale.
Norske aviser flommer ikke akkurat over av opplysninger om den oppsiktsvekkende hendelsen. Kanskje den ikke helt passer inn i det mediene ønsker nordmenn skal vite om konflikten. Etter det vi kan se er det kun VG og den kristelige avisen Dagen som tar opp saken. Akkurat nå er det jo viktig at vi får et bilde av Iran som mer positiv enn før, med den smilende Rouhani som forsikrer om at alt er bare bra og at landet overhodet ikke har planer om å anskaffe seg kjernefysiske våpen.Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: