Jødehets på skole i Stockholm

Jødehets og hakekors ved inngangspartiet på Vasa Real
Jødehets og hakekors ved inngangspartiet på Vasa Real

Det var et trist syn som møtte elevene på Vasa Real i Stockholm i morges. Teksten «1488» og «judeäckel» (jødeekling el.l.) var sprayet på veggene. Skolen har rundt 800 elever, og har egne høynivåklasser for jøder.
Tallet 1488 har symbolverdi for nazister. Tallet 14 symboliserer et nazistisk sitat som inneholder 14 ord, og den 8. bokstaven i alfabetet er H. 88 står for Heil Hitler.
Saken er meldt til politiet. Malingen skal ha skjedd en gang mellom fredag ettermiddag og mandag morgen. Elever og lærere føler seg redd og bekymret. Spesielt elevene i de jødiske klassene føler seg usikre. Tidligere har man alltid følt seg trygg her, skriver aftonbladet.se.
Det var ikke bare Vasa Real som ble utsatt for trakassering av jøder i helgen. Også Cybergymnasiet hadde blitt sprayet ned med samme rosa-lilla farge som var brukt på Vasa.
En av elevene på 13 år sier det rett ut: – Det är inte bara här det händer, det är i övriga samhället också. Att synen på människor med olika religioner och bakgrund förändrats.

Støtt SMA

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644