Lærerforbund i Irland boikotter Israel

Liker ikke Israel:  Lærer David Landy (Photo: Trinity College Dublin)
Liker ikke Israel: Lærer David Landy (Photo: Trinity College Dublin)

Lærerforbundet i Irland har vedtatt å boikotte alt akademisk samarbeid med Israel. Boikotten inkluderer forskningsprogrammer og studentutveksling.
Dette er sannsynligvis den første akademiske boikott som er vedtatt av en europeisk utdanningsinstitusjon, skriver The Jewish Chronicle.
Forslaget om vedtak ble enstemmig vedtatt på TUIs (The Teachers Union of Ireland) årlige konferanse i Galway sist torsdag.
Lærerunionen oppfordret også den irske kongressen for handel å kjøre på med boikott, avhendelse og sanksjoner mot det de kaller «apartheidstaten Israel» til denne slutter med sin «ulovlige beleiring av Gaza» og sin «ulovlige okkupasjon av Vestbredden.»
Den anti-israelske aktivisten og læreren i sosiologi, David Landy fra Dublin, sier vedtaket setter en «historisk presedens.»
TUI representerer lærere over hele landet, og omfatter mer enn 14.500 medlemmer.

Støtt SMA

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644