Liberman: – Ingen pris er for høy for å sikre Israels borgere

Israels utenriksminister Avigdor Liberman (foto: Miriam Alster / Flash90
Israels utenriksminister Avigdor Liberman (foto: Miriam Alster / Flash90

Sjef for IDF, Benny Gantz, satte seg straks på flyet tilbake til Israel da meldingen kom om rakettangrepene fra Gaza.
Det var rundt klokken 5 i ettermiddag at muslimske fanatikere på Gaza-stripen skjøt minst 60 raketter inn over Israel.
Angrepet skjedde bare en dag etter at Israel avdekket Irans forsøk på å smugle inn en mengde våpen til det Hamas-kontrollerte området, og statsminister Benjamin Netanyahu anmodet EUs ledelse om å ta Irans aggressivitet på alvor, og ikke tro at det er nok å smile og nikke.
Angrepet skjer også midt i en serie møter mellom Israels regjering og representanter for de palestinske selvstyremyndighetene, forhandlinger som Israel mer eller mindre er presset til å lykkes med, under trusler både om sanksjoner dersom de ikke lykkes. Jødenes regjering ble også presset av verdenssamfunnet med USA i spissen til å frigi 104 arabiske, dømte terrorister, ikke for å få fred, men for å få en i utgangspunktet fiendtlig og negativ nabo til å sette seg ned til bordet for å diskutere om det kunne være grunnlag for reelle fredsforhandlinger.
Samtidig med angrepet står Israel overfor en advarsel fra EU om å løsne på grepet de angivelig har om Gaza, ellers vil dette få «alvorlige konsekvenser.» Israel har som kjent innført en fullstendig marineblokade av landstripen, men har samtidig tilbudt seg å frakte nødvendige varer via sin egen havn i Ashdod. Dette av hensyn til mulig våpensmugling, eller smugling av bygningsmaterialer som kan brukes til våpen.
Egypt, som etter Mursis fall har et dårlig forhold til Hamas, har etter eget utsagn ødelagt så mye som 1.370 smuglertunneler mellom Egypt og Gaza. Disse ble selvsagt ikke bare brukt til våpensmugling, men også til nødvendige varer som mat og andre livsviktige varer. Dette er ett av de dilemmaene Israel står overfor hver eneste dag, og som i tider som nå topper seg for dem.
Europa har ikke tradisjon for å innrømme jøder livsrom. Vi sikter til de allierte regjeringers utrolige passivitet, og i mange tilfeller (også Norge) også medvirkning til folkemordet på jødene under den annen verdenskrig. Det er derfor en lett sak å gjette seg frem til hvem som ifølge EUs ledelse må bære ansvaret for den økonomiske situasjonen blant araberne i enklaven. At Gaza er styrt av en religiøs bevegelse hvis eneste mål er å utslette Israel blir knapt nevnt.
FN skal derimot ha honnør for at man nedsatte en kommisjon som etter episoden med «Mavi Marmara» og de ni terroristene som ble skutt i selvforsvar, kalte marineblokaden for «lovlig og passende
Rakettene formelig regnet inn over befolkningssentra i det sørlige Israel, skriver Arutz Sheva. De fleste traff imidlertid ubebygde områder, og noen ble skutt ned av Israels Iron Dome system. Så langt er det ikke meldt om drepte, men en kvinne skal ha blitt lettere skadd idet hun forsøkte å komme seg i sikkerhet.
Dette er det største angrepet mot Israel siden operasjon Pillar of Defense i 2012. Rakettene ble som vanlig fra disse fiendtlig innstilte naboene, skutt ut fra svært tett befolkede områder. Dette for å gjøre det vanskelig for Israel å forsvare seg effektivt. Som vi vet har Israels hær svært høy moral, og man søker derfor, så langt som råd, å unngå sivile tap.
Islamsk Jihad har hevdet at de står bak angrepene. Våpenlasten fra Iran som ble vist frem i går, var for det meste ment for denne terroristgruppen, melder IsraelNationalNews.com
Den utløsende årsak denne gangen skal ha vært en operasjon fra IDF som drepte tre terrorister, etter et annet angrep fra Gaza. I øyeblikket patruljerer israelske helikoptre langs grensen mot Gaza. Statsminister Netanyahu sier imidlertid at «vi vil fortsette å ramme dem som ønsker å skade oss, vi vil slå ned på dem med stor kraft.» Han advarer mot at det vil bli «støy, – en masse støy» i Gaza dersom det nå ikke blir stille i sør-Israel. Uttalelsen kom på en felles pressekonferanse med Storbritannias statsminister David Cameron. Sistnevnte sa at en eventuell palestinsk stat ikke kan bli en terrorstat.
I motsetning til terrorgruppene er Israel nemlig forpliktet til å forsvare sine egne innbyggere. Dessuten er Israel et demokratisk land, og kan ikke agere som dets motstandere, som handler ut fra et ubendig religiøst raseri, blandet med århundrers nedarvet arabisk hatkultur. Hvem som vil kan ta for seg historiebøker og lese seg opp på emnet.
Utenriksminster Avigdor Liberman, som ikke er kjent for akkurat å være diplomatisk, sier Israel nå bør okkupere Gaza igjen etter det massive bombardementet. At Israel er i fredssamtaler med palestinerne, hindrer ikke at landet må få forsvare sine innbyggere, sier han. «Vi kan ikke ignorere et slikt angrep.»
Etter at Israel forlot Gaza fullstendig i 2005, fikk Hamas etter kort tid makten, og siden har det vært en krigslignende tilstand, i stor grad ignorert av verdenspressen, og i enda større grad ignorert av norske medier.
På spørsmål om ikke fredssamtalene var viktigere, svarte Liberman at sikkerheten for israelske borgere veier tyngre enn utfallet av en eventuell fredsprosess. «Ingen suveren stat kan akseptere en situasjon der innbyggerne ikke har sikkerhet,» sa han. «Ingen pris er for høy for å sikre Israels borgere. … Uten sikkerhet for Israels innbyggere har ingen avtaler noen som helst verdi.»
Israels politiske og militære ledere diskuterer i kveld hvilken respons de skal gi på angrepet. Man har presentert «en mengde alternativer,» sier militære kilder. Sky News skal ha meldt at sikkerhetsstyrker på Gaza nå rømmer sine bygninger i frykt for hva Israel kan gjøre.
NRK dekker på sin måte hendelsene her
Algemeiner.com
IsraelNationalNews.com
Times of IsraelStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: