Israels knyttneve virker

Netanyahu besøker Israels forsvarere, IDF. Foto: Amos Ben Gershom/GPO/FLASH90
Netanyahu besøker Israels forsvarere, IDF. Foto: Amos Ben Gershom/GPO/FLASH90

Verdens protester til tross, og selv om NRK og NTB gjør forbitrede forsøk på å fortelle verden hvor fryktelig Israel er, Vibeke Løkkebergs film med PA-arabisk propaganda, Mads Gilbert og Erik Fosses propagandering i bokform for Hamas med tidligere utenriksminister Gahr Støres påskrift, og all den fordømmelse han klarte å prestere de årene han var utenriksminister – tilbake står Israel likevel med en 98 % nedgang i antall ballistiske raketter fra Gaza. Det er Times of Israel som skriver dette.
Netanyahu talte for soldatene i Gaza-divisjonen i Israels forsvar, og ga uttrykk for at han med denne nedgangen anser hovedmålet med aksjon Pillar of Defence, som tok slutt i november 2012, nemlig avskrekking – deterrence – ble nådd. Budskapet ble forstått.
I vår dialogrike del av verden er vi relativt ukjent med den muslimske verdens språk. Deres språk er tøffere og de ber om kraftigere svar. Vi har så smått begynt å føle på det her i Norge. Enda er det folk i uniform som i fullt alvor forteller om 204 ran i hovedstaden, samtidig som de sier «Oslo er en trygg by.»
Folk roper på handling. Når menigmann griper inn jubler mesteparten av befolkningen. Og her er det relativt uskyldige tyverier av mobiltelefoner, vinningsforbrytelser.
Israel er derimot godt kjent med dette språket. I Israel var det ikke én og én som skulle rammes. Det var heller ingen vinning å få for angriperne. Det var bare dødelig hat. Det ble skutt inn raketter med sprenglegemer, mer enn tolv tusen slike, hver av dem en potensiell dødelig risiko for en mengde israelere. Befolkningen i sør tryglet regjeringen om å handle, de var ofrene. Hva galt hadde de gjort, hva hadde gjort dem fortjent til å risikere livet?
«Det er ingen tvil om at den tydelige avskrekkingen vi ønsket, er oppnådd», sa Netanyahu. Siden operasjonen ble avsluttet har det vært kun 35 slike rakettangrep fra Gaza.
«Vi skal ikke bedra oss selv», fortsatte han. «Vi vet at Hamas og de andre terrororganisasjonene fortsetter å bevæpne seg på mange måter. De prøver også å utvikle et nettverk under bakken, for eksempel tunneler. Vi må finne en måte å respondere på dette på, så vi beholder den avskrekkende effekten vi har på dem.»
IDF fant og ødela en lang tunnel Hamas hadde gravd fra Gaza til Israel, åpenbart for å gjennomføre terrorangrep eller kidnapping. I tillegg fortalte Netanyahu at Hamas nå lagrer våpen i sivile områder.
«Hamas fremstiller og lagrer missiler og raketter i bolighus. Disse er ment for Israels borgere. Israel kommer til å holde seg strengt til Folkeretten, men kommer ikke til å sitte og se på at terrorister forbereder krigsforbrytelser. De er klar til å skyte på israelere, og gjemmer seg bak sivile på Gazastripen. Det er vår fulle rett å rette beskytning mot dem så nøyaktig som mulig, disse menneskene som skyter tilfeldig inn mot vårt folk. Ansvaret for enhver utilsiktet skade på Gazas innbyggere ligger helt og holdent på Hamas.

Støtt SMA

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644