Israel i mediene

Simon W. Bringeland
Simon W. Bringeland

Israels president Shimon Peres er på offisielt statsbesøk i Norge.
Men hva er det norske medier, særlig NRK, legger vekt på å fortelle oss om Israel? NRK innledet statsbesøket med en reportasje om angivelige konsekvenser av den israelske politikken for palestinerne, og under glimtet fra besøket på slottet passet NRKs reporter på å fortelle oss at presidentens gaver til kongen var fra en ulovlig bosetting.
Gjennomgående blir Israel omtalt som okkupant og karakterisert som en apartheidstat, og det er Israel som får skylden for at fredsforhandlingene ikke lykkes. Alt dette har norske medier passet på å minne oss om i løpet av disse dagene.
Vi blir også opplyst om at Israel er det landet i verden som visstnok skal ha brutt flest FN-resolusjoner – men uten at det blir informert om hva slags resolusjoner det er og bakgrunnen for disse.
Man skal lete svært lenge for å finne noe positivt om Israel i reportasjene knyttet til dette besøket.
Finnes det ikke noe annet å fortelle fra Israel? Hvorfor har ikke NRK – og andre sentrale aviser – benyttet anledningen statsbesøket gav til å gi den norske offentligheten en bredere og mer allsidig presentasjon av dette spennende landet i Midt-Østen?
Simon W. Bringeland
Leserinnlegg refusert av Aftenposten

Støtt SMA

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644