Israel – en rolig oase i en forrykt muslimsk verden

Kvinnelige israelske soldater - ingen spøk hvis du er ute etter å lage bråk
Kvinnelige israelske soldater – ingen spøk hvis du er ute etter å lage bråk

– Jeg vil med dette takke soldatene i Det israelske forsvaret (IDF), offiserene i politiet og grensepolitiet, samt alle menn og kvinner som er med i våre sikkerhetstjenester, for den rolige og fredfulle høytiden vi har hatt nå i hele landet vårt, både i byene og på landet.
Med disse ordene åpnet Israels statsminister Benjamin Netanyahu det ukentlige kabinettmøtet.
– Det er ingen selvfølge med den stormen vi har rundt oss, fortsatte han. – Vi vokter over Israel, – som er en rolig øy i all uroen, et stille og sikkert sted. Årsaken er blant annet vår ansvarlige og balanserte politikk, i tillegg til en ytterst profesjonell og handlingskraftig opptreden fra våre mange sikkerhetsagenter, tjenester som offentligheten bare kjenner en brøkdel av.
Mens den arabiske og muslimske verden etter den såkalte «arabiske våren» har eksplodert i et forrykende kaos av blod og død, har Israel innenfor sine grenser hatt en relativt rolig tid.
– Det er kombinasjonen av disse to: en sindig, balansert og ansvarlig politikk, og profesjonell sikkerhetshåndtering, som har gitt oss en slik rolig helg så langt. Og er det opp til oss, skal det fortsatt være slik.
Sist uke roste også Netanyahu Mossad for å ha avverget et terrorangrep i Jerusalem, som skulle ha vært utført under nyttårsfeiringen. Også det israelske politiet og dets sjef Yohanan Danino, fikk ros for å ha fått ned kriminaliteten.
IsraelNationalNews.com
Jerusalem Post

Støtt SMA

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644