IS er Hamas, Hamas er IS

Netanyahu viser frem et bilde av barn i Gaza som leker ved en rakettoppskytningsrampe
Netanyahu viser frem et bilde av barn i Gaza som leker ved en rakettoppskytningsrampe

Israels statsminister Benjamin Netanyahu sa i en tale til FNs generalforsamling i dag at Hamas og IS, Islamsk Stat, deler den samme ideologi.
I talen sin tok han også opp spørsmålet om Iran og kjernefysiske våpen. Å slå IS, men la Iran få utvikle en kjernefysisk bombe er det samme som å vinne slaget, men å tape krigen, sa han.
Netanyahu brukte mye av tiden til å forklare tilhørerne likheten mellom Hamas og militante terrorgrupper som IS, en parallell som i Europa har vært helt fraværende under mediedekningen av Israels krig mot Hamas. Forstår man at Hamas er det samme som IS og Al Qaida når det gjelder ideologi og mål, forstår man også at Israels kamp mot islamisme også er Vestens kamp.
På samme måte som IS har et kalifat som mål, har Hamas det samme målet, forklarte Netanyahu. – Hamas’ primære mål er å ødelegge Israel, men de har et større mål, som er et kalifat. Dette er en trussel mot det internasjonale samfunnet, ikke bare Israel.
– ISIS og Hamas er grener på det samme giftige tre. Når det kommer til deres endelige mål er ISIS HAMAS og HAMAS ISIS. Israels kamp mot Hamas er verdens kamp mot militantisme. Kampen mot militant islam er udelelig. Derfor er Israels kamp mot Hamas deres kamp, sa Netanyahu til medlemsstatene. – Israels kamp er den kamp deres land kan bli tvunget til å kjempe i morgen.
– Hamas, Islamsk Stat, Hizbollah og andre militante organisasjoner deler alle en fanatisk ideologi. De søker å skape enklaver med militant islam som utvides hele tiden. Hvor det ikke finnes noen toleranse eller frihet, sa han.
Les hele talen her…
Netanyahu sammenlignet nazisme med islamisme.
Nazistene trodde på en «herrerase» – de militante islamistene tror på en «herretro», sa han videre.
Og på samme måte er Iran like farlig som disse islamistgruppene. Netanyahu viste til at Iran ville bli den aller største trusselen mot Israel, – en militant islamist med kjernefysisk bombe. – En sak er å konfrontere terrorister med rifler i en lastebil, – noe helt annet er hvis de har masseødeleggelsesvåpen.  – I forrige uke sto Irans president Rouhani her og gråt krokodilletårer.
– Ikke la dere lure av Irans manipulerende sjarmoffensiv, sa han videre. – Det eneste de vil er at dere letter på sanksjonene, slik at hindringene mot bomben forsvinner. Salen klappet da Netanyahu gjentok Israels posisjon, som er at Irans kjernefysiske kapabiliteter blir fullstendig avviklet.

Mot slutten av taletiden tok han igjen opp saken om Hamas. – Hva ville dere gjort om tusenvis av raketter ble avfyrt mot byene deres? Spurte han. – Dere ville ikke latt dem gjøre det ustraffet, besvarte han spørsmålet selv. – Israel har kun forsvart seg selv mot rakettangrep og mot terrortunneler.
– I tillegg driver Hamas en propagandakrig. Hamas brukte kynisk palestinere og FN-skoler som sivile skjold, mens de skjøt mot Israel.
Netanyahu tok også opp det verbale angrepet nylig fra palestinernes president Mahmoud Abbas i FN for kort tid siden, som anklaget Israel for «folkemord».
– Vi drepte ikke sivile med overlegg i Gaza, og vi beklager hvert eneste sivile dødsfall.
– Intet annet land eller arme i historien har gått lenger for å unngå skade på sivile blant sine fiender. Våre soldater har de høyeste moralske verdier i noen hær i verden, – de skulle vært beundret, ikke fordømt.
– Hamas, derimot, gjorde alt de kunne for å ramme sivile liv, sa han.
– Hamas plasserte med hensikt sine raketter der palestinerne levde og lekte, fortsatte den israelske statsministeren. Han tok frem et foto fra en artikkel fra France24 som ble publisert nder krigen, som viste barn i Gaza som lekte like ved en rakettoppskytingsrampe. – Dette er de virkelige krigsforbrytelsene.
– Israel brukte sine missiler for å beskytte sine barn, – Hamas brukte sine barn for å beskytte sine missiler. Hamas plasserte sine missiler med vilje inne i sivile boligområder flere hundre steder.
Netanyahu tok FNs menneskerettighetsråd fatt for organisasjonens hykleri. De fordømte Israel for deres handlinger. Dette «sendte et budskap til terrorister over hele verden: – bruk barn som menneskelige skjold.»
UNHRC har sviktet sin noble gjerning som er å beskytte de uskyldige, sa han. Menneskerettighetsrådet har blitt Terroristrettighetsrådet. Selve uttrykket «FNs menneskerettighetsråd har blitt et oksymoron.
Netanyahu tok også opp de avbrutte fredssamtalene. Han gjorde forsamlingen svært oppmerksom på at Israel i slike forhandlinger vil ta «Israels sikkerhetsbehov svært alvorlig» i enhver avtale. Det arabiske fredsinitiativet bør imidlertid «oppdateres til de aktuelle realitetene,» sa han. Når dette blir gjort, er Israel rede til et bredt samarbeide med de arabiske stater. Dette vil kunne lette fredsprosessen, mente han.
Ynet
Times of Israel
Oppdatering: full tekst til Netanyahus tale her…

Støtt SMA

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644