Irans president overgår seg selv

Irans president Mahmoud Ahmadinejad har holdt sin hittil mest antisemittiske tale, advarte ADL  i går torsdag, skriver Times of Israel.
UTRYDD JØDENE – OG ALLE VERDENS PROBLEMER ER LØST
Ahmadinejads siste oppfordring til ødeleggelse av Israel er den mest antisemittiske tale han har holdt noensinne, og er spesielt illevarslende sett på bakgrunn av at Iran arbeider for å skaffe seg atomvåpen.
Under en tale for ambassadører fra islamske land tiligere i uken, sa Ahmadinejad at «utslettelse av sionistregimet» ikke bare dreier seg om palestinerne, men «er nøkkelen til å løse verdens problemer.» Han anklaget USAs ledere for å «kysse sionistenes føtter.»
ISLAMSK FREDSRIKE(?)
Den årlige Al Quds-dagen (Jerusalem-dagen) «er ikke bare en strategisk løsning på det palestinske problemet, men det må ses på som en nøkkel til å løse verdens problemer,» ble han sitert på. «Enhver som elsker friheten og rettferdigheten i denne verden, må gjøre sitt beste for å utrydde sionistregimet for å bane veien for rettferdighets- og fredsriket i verden.»
«I rundt 400 år har nå en forferdelig sionist-klan styrt verdensøkonomien,» la han til. Han påstod at sionistene står bak alle de store maktens sirkler i denne verden, i politikk-, media-, økonomi- og bankorganisasjonene i verden.
SKJULER IKKE LENGER SINE MENINGER
ADL skrev i en pressemelding på torsdag at denne talen skilte seg ut fra Ahmadinejad tidligere taler. Denne gangen prøver den iranske lederen ikke lenger å skjule det faktum at han ved å si «sionister» ikke mener israelere, men jøder.
«På sin direkte måte kutter Ahmadinejad tvers igjennom antisionistenes og antisemittenes falske dikotomi, når han bruker ordet «sionist» for å beskrive jødenes påståtte verdenskontroll de siste fire hundre år,» sa direktøren i ADL, Abraham Foxman.
Selv om han har kommet med det samme type taler før, sier ADL at budskapet nå har mer illevarslende overtoner. Man bør ta det han sier alvorlig, ikke minst siden det iranske regimet fortsetter som før med sine anstremgelser for å skaffe seg kjernefysiske våpen, ifølge ADL.
USA I LOMMEN PÅ «SIONISTER»
Ahmadinejad nevnte også Mitt Romneys besøk i Israel denne uken. Han hevdet at den innflytelse sionistregimet har er så dyptgående at «[de som vil bli valgt som president] må kysse sionistenes føtter i håp om at dette kan gi dem valgseier.» … «Hvis folkets stemmer virkelig teller i disse landene, hvorfor må kandidatene da gå og kysse føttene på en hemmelig sionistisk minoritet, og ofre hele prestisjen, alle sine mottoer og de verdiene systemet deres står for, for å rettferdiggjøre alle de kriminelle handlingene dette regimet gjør?»
Foxman sa at Ahmadinejads bemerkninger var «fylt av antisemittisme og uttrykker forakt for Israel og dets ledere.» Han kalte ordene «varemerket på den hat-fylte og irrasjonelle natur det iranske regimet har.»Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: