Netanyahu: Israel skal ikke måtte stå overfor et Iran med atomvåpen

Den israelske statminister Benjamin Netanyahu sa tirsdag 31. juli at han enda ikke har tatt noen beslutning når det gjelder angrep på Iran. Han fortsatte med å si: «Ayatollahene har Israels ødeleggelse skrevet på sine bannere» og fremhevet sitt personlige ansvar «for ikke å tillate Israel å bli truet av et Iran med atomvåpen.»
Dette skriver DEBKAfile i en spesialrapport som ble offentliggjort i går.
USAS FORSVARSMINISTER I ISRAEL
Uttalelsene kom kort tid før USAs forsvarsminister Leon Panetta ankommer Israel. Han fortsatte: «Jeg tror det blir feil å si at vi kommer til å diskutere potensielle angrepsplaner. Det vi skal diskutere er de forskjellige eventualiteter, og hvordan vi skal forholde oss til dem.»
Under det korte oppholdet i Israel, vil Panetta ha samtaler med statsministeren og forsvarsminister Ehud Barak. Sistnevnte uttalte før samtalene at det ville bli «om den trusselen vi står overfor, og vi vil forsøke å dele både etterretning og informasjon om denne.» USAs forsvarsminister er på en rundreise i Midtøsten.
KAN IKKE GI ANDRE ANSVARET
Statsministeren ble spurt om hvorvidt det er i Israels interesse å lede et eventuelt angrep på Iran. På dette svarte han at ingen vil være mer glad enn Israel, om det skulle vise seg at andre land, spesielt USA, kunne løse problemet med Iran ved diplomatisk press, både økonomisk og på andre måter. Men Israel har alltid forholdt seg til prinsippet om aldri å overlate sin skjebne i andres hender, spesielt når det dreier seg om overlevelse. Han siterte USAs president Barack Obama på at Israel har rett til å handle i selvforsvar.
KJEMISKE VÅPEN PÅ AVVEIE
På spørsmål om hvordan man skal forhindre Syrias kjemiske våpen fra å komme i terroristers hender, som for eksempel Hizbollah, svarte han at han ikke ser for seg noen militær operasjon, men at det heller ikke kan utelukkes.
TRUER MED Å ØDELEGGE ISRAEL
Tidligere tok stabssjefen i Israels hær, Benny Gantz, et kontant oppgjør med en hel del israelske medier som kjører en kampanje mot et preemtivt angrep på Irans kjernefysiske program, under foregivende at en stor del av Israels sikkerhetsansvarlige var imot det, også forsvarssjefen.
«Ingen av disse rapportene kommer fra meg eller representerer mitt syn,» sa han under en inspeksjon av et nyinntak av skyttere og rekrutter for heimevernet. «Iran er det eneste landet i hele verden som bygger opp en kjernefysisk våpenkapasitet, samtidig som de truer et annet land med å ødelegge det. Det er et uhyggelig faktum for verden og for regionen, som vi ikke tør å ignorere. For meg er «alle muligheter på bordet» ikke noe slagord, men et arbeidsprogram.»Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: