Iran forsyner Hamas med nye raketter

Iran har lastet et skip med raketter til Hamas som erstatning for det som ble skutt mot Israel, og som derfor ble ødelagt av det israelske forsvaret Iron Dome. Dette skriver Arutz Sheva i dag.
ISRAELS «ØYNE»
Skipet ble oppdaget av israelske satellitter som overvåker alt som skjer på bakken, skriver den britiske avisen London Sunday Times. Skipet forlot havnen i Bandar abbas søndag 18. november, med kurs for Gaza-stripen. Om bord har skipet 220 kortdistanseraketter og 50 langdistanseraketter av typen Fajar-5 med forbedringer.
Den nye Fajar-5s har et sprenghode på 220 kg, mot 175 kg på den forrige modellen. Dette betyr betydelige større skader om raketten skulle treffe. For å få raketten til å rekke de 85 kilometerne fra Gaza til Tel Aviv, har iranerne tatt bort en del av nyttelasten.
HAHAS TOM FOR MELLOMDISTANSERAKETTER
Israels forsvar sier de har tilintetgjort så å si hele Hamas’ lager av disse mellomdistanserakettene. Dette skjedde under Operation Defence Pillar nylig.
Gazas statsminister Ismail Haniyeh sier rakettene er til forsvarsformål. Israel sier de vil ødelegge våpnene når de blir forsøkt smuglet inn til Gaza, våpenhvile eller ikke. Haniyeh sa sist uke at Hamas ville fortsette å smugle inn våpen, samt produsere nye. Etter hans syn inneholder ikke den inngåtte våpenhvilen noe forbud mot å skaffe seg mer våpen.
IRAN FLAGGER UT
DEBKAfile skriver detaljert om hvordan Iran, som har inngått en avtale med myndighetene på øysamfunnet Tuvalu mellom Hawaii og Australia, har døpt om skipet som transporterer våpnene, fra Vali-e Asr til Cargo Star.
Statsminister Willy Telavi i den lille polynesiske staten har sagt seg villig til å hjelpe Iran med å unngå konsekvensene av oljeembargoen som USA og EU har innført mot landet for å presse den fanatiske sjia-muslimske ledelsen til å oppgi sine planer om å produsere kjernefysiske våpen. Hele Irans tankflåte, bestående av 22 skip, seiler nå under Tuvalus flagg.
Iran har gjentatte ganger truet Israel med regelrett utryddelse, og bevæpnet med atomvåpen er seriøse statsledere ikke så overbevist om at dette er tomme trusler.
Etter navnebyttet ble transportskipet hurtig registrert i øygruppens skipsregister, og bærer nå Tuvalus flagg. Tidlig mandag morgen dro fire sudanesiske skip ut fra Port Sudan. Disse forventes å skulle møte Cargo Star, og at det vil skje en omlasting av våpnene.
SUDAN MED PÅ LAGET
Så vil sudanerne transportere våpnene videre etter ordrer fra Teheran. Sannsynligvis vil dette bli enten til Sudan Port, eller de vil seile nordover opp i Rødehavet, til Tiran-stredet, hvor de antagelig vil få kontakt med egyptiske fiskebåter, som er vante med denne smuglertrafikken for Iran og Palestina-araberne. Vanligvis laster de av våpnene i en fredelig havn på kysten av Sinai, hvor våpnene senere blir smuglet til Gaza gjennom tunneler.
På Gaza står teknikere fra Iran og Hizbollah klare sammen med Palestina-arabere, og skrur sammen de demonterte våpnene, og gjør dem klare til bruk.
På mesteparten av reisen ble skipene eskortert av to iranske skip, Khark, et helikopterfrakteskip, og destroyeren Naqdi. Disse ligger permanent i Rødehavet.
Hamas gikk i gang med å reparere smuglertunnelene som Israel hadde ødelagt, umiddelbart etter at våpenhvilen var trådt i kraft.
IRAN OG EGYPT STRIDES
DEBKAs iranske kilder opplyser videre at Islamsk Jihads leder Ramadan Abdullah Shelah har fått skarp kritikk for å møte opp hos Egypts president Mohamed Morsi for å diskutere våpenhvile. Iran finansierer de palestinske ekstremistgruppene, og har ingen planer om å bøye seg for Egypts planer for området, som strider mot de planene Teheran har.Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: