Drept og uthengt som spion. – Han var ingen spion, sier enken

Mannen som ble drept av Hamas ble dradd gjennom gatene i Gaza City med motorsykkel var slett ingen spion for Israel, sier mannens etterlatte kone.
Synet av den drepte Ribhi Badawi, som var festet til en motorsykkel med tau og ble dradd gjennom byens gater mens gjerningsmennene fyrte geværskudd i luften, sjokkerte en hel verden.
Forbrytelsen hans var at han skal ha samarbeidet med Israel om å finne ettersøkte Hamas-terrorister.
Men beskyldningene var ikke sanne, sier aktivistens sørgende enke.
Badawi hadde faktisk vært fengslet av Hamas i fire år. Han ble torturert i syv måneder til han tilsto å ha jobbet for Israel.
«De brente ham, og de brakk kjeven og tennene hans», sier enken Kholoud Badawi. «I 45 dager hang han etter armene og beina. De ville at han skulle tilstå. Og han tilsto til slutt, på grunn av torturen.»
«Han fortalte meg alle detaljer om det som skjedde, og jeg fikk en dagbok han skrev», sa hun.
Ribhi Badawi var slett ingen uskyldig mann, ettersom han tilhørte Jaljalat-brigadene, en islamsk gruppe som arbeider for å få de palestinske områdene inn under streng islamsk lov.
Men han ble dømt til døden i en farse av en rettssak. Familien anket, og ba om at dommen måtte bli redusert til 10 år i fengsel, og ankesaken skulle opp den dagen han ble henrettet.
«Vi håpet at de skulle akseptere anken vår, siden de ikke hadde noe bevis – kun hans antatte innrømmelse», sa hun.
Naboer og venner av Badawi sier han var en snill og hjelpsom mann, der de viser sin medfølelse med de etterlatte. Badawi var urtelege. Nå er Kholoud og deres fem små barn alene i den fattige landsbyen Sheikh Radwan like ved Gaza by.
En gang skal han ha slått ned en vegg for å redde en eldre handikappet mann i nabolaget etter et luftangrep fra israel.
Badawis far, Ahmed, sa at sønnen hans hatet Israel mer enn Hamas.
«Min sønn kunne aldri blitt en spion», sa han. «De sa han fikk penger av israelerne. Se på huset hans. Dette er en fattig manns hus. Han hjalp alle. Alle likte ham. Jeg velsigner hans minne.»
Talsmenn for Hamas avslo å kommentere saken. De viste til uttalelsen fra en Hamas-leder som sist uke sa at slike henrettelser ikke måtte skje igjen.
New York Daily News
Oversettelse: Willy GjøsundStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: