Inderlig forutsigbart fra FN

De tre forsvunne tenåringene: Naphtali Fraenkel, Gil-ad Shaar og Eyal Yifrach
De tre forsvunne tenåringene: Naphtali Fraenkel, Gil-ad Shaar og Eyal Yifrach

Enkelte saker er mer forutsigbare enn andre. FN uttrykker nå «dyp bekymring» over Israels arrestasjoner av ettersøkte terrorister. Dette kommer så absolutt i denne kategorien.
Det var fredag at FNs Midtøsten-utsending Robert Serry kom med det mildt sagt ikke overraskende utspillet.
Som vi vet har ukjente gjerningsmenn kidnappet tre israelske tenåringer; to gutter på 16, og en på 19 år, alle elever ved bibelskoler i nærheten av Hebron. De tre haiket for å komme seg hjem; de kom seg aldri hjem.
Haiking er en vanlig måte å forflytte seg på i denne delen av Israel, ettersom det er dårlig med bussruter i området. I kjølvannet av forsvinningen ble guttene kritisert for å ha haiket i et såpass kriminelt område, men dette har blitt påtalt av ledende politikere. – Guttene har ikke gjort noe galt. Ingen skal risikere å bli kidnappet.
IDF har gått sterkt ut, og til nå er over 300 Hamas-medlemmer og andre terrorister og mistenkte arrestert. Israels strategi er, i tillegg til å søke etter de tre guttene alle tenkelige steder, å gjøre livet hardt for Hamas, og for alle som ønsker å terrorisere Israel. Dette kalles avskrekking, og er kanskje den viktigste metoden og kanskje den eneste som nytter i Midtøsten. Som vi vet, er forhandlinger og dialog et tegn på svakhet sett med arabiske øyne. Den som er sterk, viser muskler.
Dette liker ikke skrivebordsoffiserene i FN. «Vi har forståelse for sikkerhetsoperasjonene og den tilstrammede sikkerheten for trafikk inn og ut av Vestbredden som et ledd i å finne de tre ungdommene,» heter det fra organisasjonen. «Vi fortsetter å anmode på det sterkeste om at de straks må løslates.»
«Samtidig ber vi om tilbakeholdenhet og forventer at Israel utfører sine sikkerhetsoperasjoner i tråd med internasjonale lover, og med respekt for palestinernes liv, verdighet og livsopphold.»
Serry sa at Israel «bør derfor etterstrebe at sikkerhetsoperasjonene i minst mulig grad får innflytelse på dem som ikke har gjort noe galt. Vi ber også om at Israel etterforsker påstander om overdreven maktbruk, og også drap på sivile.»
Vi vet at det til nå har blitt drept to personer under opptøyer. De to ble drept under opptøyer, og det ble meldt om kasting av stein og brannbomber.
«Spesialkoordinatoren er bekymret for at det vil bli enda vanskeligere å håndtere en allerede kritisk sikkerhetssituasjon, dersom det ikke utvises tilbakeholdenhet på alle sider,» sier han.
Israels statsminister Benjamin Netanyahu hevder man har beviser på at det er Hamas som står bak bortføringen av de tre guttene. Han kritiserer også Abbas og Fatah sterkt for sin beslutning om å samarbeide med terroristorganisasjonen, og USA med fleres beslutning om å forholde seg til den regjeringen Fatah nylig dannet sammen med Hamas. Israelske myndigheter sier Hamas skal få betale en «høy pris» for bortføringen.
Israels ambassadør til Canada, Alan Baker, har formelt bedt FNs generalsekretær Ban Ki-Moon om å avslutte de palestinske selvstyremyndigheters observatørstatus i FN ettersom de har gått i kompaniskap med en terroristorganisasjon.
Bortføringen har naturlig nok satt hele Israel på hodet, med enorm empati og bønner for de forsvunne. Her i landet er man nær sagt like naturlig ikke opptatt av bortføringen, men setter like naturlig nok som alltid store spørsmålstegn når Israel må forsvare seg mot angripere, om disse er voksne menn eller unge gutter.
IsraelNationalNews.com
YnetNews.com
IsraelNationalNews.com
 Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: