Hizbollah forsøker seg

carsNok en gang prøver Hizbollah seg på å angripe Israel. Nok en gang forsvarer Israel seg. Og ganske sikkert kommer nok en gang fordømmelsene fra verdenssamfunnet, og klagene på at forsvaret er «uproporsjonalt» og «overdrevet».
Det israelske forsvaret skriver i sin blogg de konsise meldingene:
11:35: Et anti-tank missil ble skutt mot et militært kjøretøy i nærheten av Dov-fjellet i det nordlige Israel. Flere skadde i angrepet.
12:51: Bombekastergranater traff en militær stilling på Hermon-fjellet. IDF stenger stillingen og evakuerer sivile fra området.
13:36: IDF holder Hizbollah ansvarlig for angrepene i Nord-Israel i dag.
13:50: IDF responderte på angrepene med kombinerte luft- og bakkeangrep mot operasjonelle Hizbollah-stillinger.
14:20: IDF har bekreftet at to soldater ble drept i angrepet i morges. I tillegg ble sju andre soldater såret, av disse to moderat.
En spansk FN-soldat ble drept i forbindelse med dette angrepet. FN sier i denne forbindelse at man ønsker at alle parter viser «maksimal tilbakeholdenhet» for å forhindre eskalering. Noe å tenke på i denne sammenheng er Frankrikes jakt på de to terroristene etter Charlie Hebdo-massakren for kort tid siden. 88.150 politi og soldater ble brukt i jakten på de to.
Israel har kontaktet Sikkerhetsrådet i FN og sagt at landet vil gjøre alt som er nødvendig for å forsvare seg. «Israel kommer ikke til å stå og se på at Hizbollah angriper israelere» sa landets FN-ambassadør Ron Prosor i et brev til rådet. «Israel vil ikke akseptere noe angrep på dets territorium, og vil bruke sin rett til selvforsvar, og gjøre alle nødvendige tiltak for å forsvare sin befolkning», skrev han videre.
Statsminister Benjamin Netanyahu sier i en uttalelse at «hvis noen prøver å utfordre oss ved den nordlige grensen vår, bør de komme og se hva som skjedde her, ikke langt fra Sderot i nærheten av Gazastripen. Der fikk de det hardeste slaget de har fått siden starten.»
Myndighetene sier også at angrepet mot Hizbollah-stillinger i Sør-Libanon ikke nødvendigvis er de siste. «Vi er midt i hendelsene nå, og vi kommer til å evaluere de nødvendige tiltak fortløpende.»
Mye av spillet i denne delen av verden dreier seg om styrke, – og om evnen til å vise den. Et Israel som ønsker å forhandle, har dessverre vist seg å føre til økt terrorisme, hver eneste gang. Mønsteret er utspill om forhandlinger, selvstyremyndighetenes avvisning av premisser, endring av premisser, snakk om forhåndsbetingelser som selvstyremyndighetene ønsker innført før de eventuelt forhandler, avvisning av disse, og mer terror.
Å slå hardt ned på terrorisme, derimot, gir resultater. Etter aksjoner mot terrororganisasjoner blir det som regel stille en stund.
Mye av anstrengelsene går derfor ut på å slå hardt tilbake, eller skremme med dette. For en nordmann hundrevis av mil fra de livsfarlige angrepene, er dette kanskje vanskelig å forstå. Like fullt er avskrekking – deterrence – en viktig del av den militære strategi.
Utenriksminister Avigdor Liberman sier da også at Israel bør slå tilbake «så kraftig som USA eller Kina ville gjort om det var angrep på deres jord.» Han sier dessuten at han forventer støtte fra Israels allierte i en slik situasjon. Dersom dette hadde skjedd, og en slik endring i måten man responderer på terror på, kunne Vest lykkes med å avskrekke islamistene, mener han.
Mange libaneserne har ikke veldig mye til overs for terrorgruppens okkupasjon av deres jord. På sosiale medier rapporteres det om mange som tar til orde for at islamistene bør finne seg et annet sted å starte sine angrep fra, så ikke Libanon blir skadelidende igjen. Ikke bare for gjengjeldelsesangrep fra Israel, men også fordi Hizbollah er alliert med Syrias president Assad, og angrep fra de forskjellige motstandsgruppene mot Hizbollah har også rammet libaneserne, med flere titalls drepte inne i Libanon.
Det var gruppen «Quneitra Martyrs Brigade» som utførte angrepet mot Israel.
Aftenposten har sin egen, underlige vri på hendelsen. På nettportalen sin leverer de en fullstendig misvisende overskrift, noe som nesten kunne få en til å tenke at de ønsket å gi leserne et bilde av at Israel er aggressoren i området. Døm selv.
aftenposten28.01
NRKs reportasje, ved Sigurd Falkenberg Mikkelsen er grei nok, men også de har en misvisende overskrift på forsiden. Tror vi dette er tilfeldig?
nrk28.01.2015Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: