Hamas med våpentrening for barn

Å bringe med sine barn er naturlig for Palestina-araberne når de vil slåss.
Å bringe med sine barn er naturlig for Palestina-araberne når de vil slåss.

Hamas trener barn til å bruke våpen som Kalashnikov-rifler. Et treningsprogram for tenåringer så unge som 15 år kom i offentlighetens lys denne uken.
Dette vil du etter all sannsynlighet neppe lese om i de toneangivende norske mediene, Aftenposten, Dagbladet, VG med flere, eller på NRK. Til tross for en ekstrem og ubalansert interesse for konflikten, og en enorm mengde nyheter, kommentarer og bilder når Israel forsvarer seg, som i dag – ubekreftede meldinger om at Israel har bombet mål i Syria – er det ingen som helst interesse for å bringe noen, selv ikke den minste lille opplysning som kan bringe balanse i folks oppfatning av situasjonen mellom Israel og dets fiender.
Når Israel til slutt velger å forsvare seg og sine, blir det derimot et øredøvende spetakkel. Da stiller de opp både leg og lerd, later som om de har medynk med Palestina-araberne. Så vi noe engasjement da muslimene selv drepte – og dreper –  titusener av sine egne under den såkalte arabiske «våren»? Er Mads Gilbert og Erik Fosse å se på barrikadene for se stakkars uskyldige ofrene for regjeringshæren i Syria? Eller de stakkars uskyldige ofrene for motstandsbevegelsen i Syria?
Se på bildet til høyre. At barn rammes når disse religiøse fanatikerne herjer så siviliserte folk må ta ansvar og forsvare seg, er ingen overraskelse. NTB og norske medier later imidlertid som om de er opprørt når dette skjer. Søk på kombinasjonen Hamas + children på Google, så ser man klart hva som er årsaken til at det går barneliv. Av dette ser vi klart at «bekymringen», både når det gjelder nyhetsbyråer, mediene og de nevnte legene, herrene Fosse og Gilbert, er hykleri, ikke noe annet. Man har en agenda, nemlig at jøder ikke skal ha lov å forsvare seg. Denne agendaen er imidlertid etterhvert blitt en så naturlig del av disses natur at det er temmelig lett å avsløre. Nå er Norge på mange måter også involvert i konflikten mot muslimer, i den grad at PST i dag ser klart at Norge er i krig. Men når vil mediene, politikerne og PST se at vi er  truet av den samme motstanderen som Israel har kjempet mot i en årrekke, som Vestens fremskutte forpost mot Muhammeds hærer?
Hamas, den ultrareligiøse «motstands»bevegelsen som regjerer på Gazastripen etter å ha vunnet valget i 2006, og som har solid støtte blant Palestina-araberne der, avviser selv kontant enhver dialog med Israel. Dette er ikke en politisk talemåte, men det er nedfelt i bevegelsens grunnlov. De anerkjenner ikke en gang landets eksistens. Like fullt er det mennesker som ivrer for dialog med gruppen. Tidligere utenriksminister Jonas Gahr Støre ble da også herostratisk berømt da han i all hemmelighet innledet slik dialog med den muslimske terroristgruppen.
Hva han egentlig trodde han kunne oppnå ved samtaler med en gruppe mennesker som selv erklærer forhandlinger som spilt tid, er en gåte. Han oppnådde da heller ikke noe.
Rundt 5000 unge gutter deltar i treningsprogrammet, skriver theJC.com. De fleste er mellom 15 og 17 år. Palestina-arabiske menneskerettighetsgrupper uttrykker sterk bekymring overfor treningen. Al Mezan, en gruppe i Gaza, har fordømt programmet. Bassem Aid, grunnlegger og leder for Palestinisan Human Rights Monitoring Group i øst-Jerusalem, sier at det palestinske samfunnet burde være svært bekymret og ta ansvar for dette. Ved å agitere for en slik voldskultur, ødelegger Hamas for palestinernes interesser, sier han. «I fremtiden vil slike leirer ødelegge for palestinske interesser, som er å få fred.»
Eid sa det var mange som håpet at Hamas ville bli mindre militær og satse mer på innbyggernes interesser da de vant valget i 2006, men i stedet har de arbeidet for å «militarisere Gaza-stripen».
En talsmann for det israelske utenriksdepartementet, Paul Hirschson, sier Hamas’ program er «barnemisbruk.» «De skulle hatt fengsel for å misbruke sine egne barn.»
Han fortsatte med å si at «det er trist at noen bruker krefter på slik opplæring, i stedet for å lære sine barn vitenskap, matematikk og engelsk. (…) De fostrer opp barn som kommer til å drepe meg og mine barn om vi ikke forsvarer oss selv.» Danny Danon, viseforsvarsminister, sier at «det er på grunn av slike ting en fred med palestinerne vil ta veldig lang tid å oppnå.» «Så lenge barna blir lært opp til å lemleste og drepe i stedet for å lese og skrive, har vi ikke noe valg, men må gjøre alt som trengs for å forsvare oss.»
I organisasjoner som følger utviklingen på Gaza, er det liten overraskelse å spore. «Når du har overbevist barna om at det er greit å drepe, er opplæring bare det naturlige neste skrittet,» sa Itamar Marcus, som leder Palestinian Media Watch. PMW er en ideell organisasjon som overvåker de palestinske mediene og skole- og utdannelsesprogrammet.



Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: