Guttene funnet drept – Israel sørger

Naftali Fraenkel (16), Gil-Ad Shaer (16) og Eyal Yifrah (19)  er nå funnet drept. FOTO: HANDOUT / REUTERS
Naftali Fraenkel (16), Gil-Ad Shaer (16) og Eyal Yifrah (19) er nå funnet drept. FOTO: HANDOUT / REUTERS

De tre savnede tenåringene Eyal Yifrah, Gilad Sha’ar og Naftali Frenkel ble i dag funnet drept i nærheten av der de ble savnet den 12. juni.
IDF har lett med store styrker i området, og israelske myndigheter har også gått ut med navnet på to mistenkte terrorister, Marwan Kawasmeh and Amar Abu-Eisha, som begge har vært involvert i terroraksjoner tidligere. En rekke arabere har blitt innbrakt og avhørt, og det har også oppstått opptøyer blant arabere som ikke ønsket å medvirke til ettersøkningen.
Guttene forsvant fra Gush Etzion-området, et område som har vært israelsk siden 1948. Det er således helt misvisende å «forklare» drapene og andre terroraksjoner med «sinne» fordi Israel «okkuperer» «andres land» og lignende desinformasjon vi er godt kjent med.
Drapene utløser naturlig nok stor sorg i hele Israel. Det har vært en enorm deltagelse blant folk, og det har vært store demonstrasjoner og samlinger for å både holde saken levende og å be for de tre.Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: