Grusomme detaljer

Hadar Goldin (23) var soldat i Givati-brigaden, en eliteenhet i infanteriet
Hadar Goldin (23) var soldat i Givati-brigaden, en eliteenhet i infanteriet

Fredag 1. august ble den israelske løytnanten Hadar Goldin meldt kidnappet. Neste dag ble han så meldt drept av en selvmordsbomber som hadde kommet ut av en tunnel.
Nå har det kommet flere opplysninger om saken.
Offiseren forklarte hvordan et annet kidnapping-team fra Hamas tok deler av kroppen til løytnant Goldin, som var drept av en selvmordsbomber, og løp tilbake i tunnelen. Her slapp de unna. Tunnelen førte til en moské. Fra moskéen flyktet de i en ambulanse som var tydelig merket UNRWA. Terroristene tok så kontakt med høytstående ledere i Hamas, som gjemte seg i det islamske universitetet.
Abu Marzook annonserte så i Kairo at Goldin var kidnappet. IDF angrep så universitetet og terroristenes skjulested minutter etter å ha avlyttet telefonsamtalene og på den måten fikk alle detaljene om hvor de befant seg.
Midt under dette angrepet, inne i en moské hvor IDF-soldater så etter våpen, eksplosiver og raketter, kom de over en kvinnelig selvmordsbomber som skulle til å detonere beltet hun hadde på seg, og som ville resultert i døden for alle soldatene. En av soldatene ba instinktivt de første strofene av jødenes helligste bønn «Shema Yisrael,» og dette fikk den kvinnelige selvmordsbomberen til å nøle. Hun begynte å skjelve, og dette ga soldatene en mulighet til å gripe henne og ufarliggjøre bomben.
Soldatene tok henne til fange og leverte henne til etterretningsenheten. Etterforskningen viste at kvinnen var datter av en jøde som giftet seg med en palestiner i Israel og ble smuglet inn i Gaza mot sin vilje. Hun levde et liv under misbruk og ydmykelse, og var egentlig en fange. I tillegg til den kvinnelige selvmordsbomberen var det også to mindre barn. En væpnet styrke tok seg inn og reddet de to små barna.
Breitbart

Støtt SMA

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644