Modige sjeler motstår jødehets i UK

Modige jøder med israelske flagg i Bradford, UK
Modige jøder med israelske flagg i Bradford, UK

En liten gruppe britiske jøder tok seg søndag frimodig inn i Bradford i Storbritannia. Området var erklært «Judenrein» av det anti-israelske parlamentsmedlemmet George Galloway.
Det var i en tale for partiet sist uke at Galloway erklærte byen for «Israel-fri sone.»
«Vi vil ikke ha noen israelske varer. Vi vil ikke ha noen israelske tjenester. Vi vil ikke ha noen israelske akademikere her, til universitetet eller til colleget. Vi vil ikke en gang ha noen israelske turister hit til Bradford, om noen skulle ha tenkt på det,» sa han. «Vi avviser denne illegale, barbariske, grusomme staten som kaller seg Israel. Og dere må gjøre det samme.»
Uttalelsene førte til politietterforskning av parlamentsmedlemmet. Han har en lang historie bak seg som anti-Israel-aktivist. Han er også leder for den britiske gruppen Viva Palestina, som støtter Hamas.
Gruppen hadde israelske flagg og pass med seg, og marsjerte mot rådhuset i Bradford. Det var UKIP-kandidaten Rabbi Shneur Odze som organiserte marsjen. Han takket deltakerne på Facebook søndag.
«Godt folkens, – vi gjorde det,» skrev Odze. «Noen israelere fra London, Mandy Blumenthal, jeg selv og flere, gikk til Bradford rådhus med flagg, israelske pass med mer.»
Han innrømmer at han var «heller engstelig for hvilke reaksjoner» de ville bli møtt med. Men, bortsett fra noen tilrop fra veikanten, var reaksjonene utelukkende positive. «Mange kom bort til oss og ønsket oss alt godt og ønsket oss velkommen. Nesten samtlige så ut til å forstå hvorfor vi var der.»
Han takket alle som var med på demonstrasjonen, og gjorde sitt til at det kunne gjennomføres. En ny protest, «med en vri» skal gjennomføres neste søndag.
IsraelNationalNews
George Galloway
George GallowayStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: