Glick til Obama: – du skremmer ikke oss

Caroline Glick
Caroline Glick

De såkalte «fredssamtalene» mellom Israel og Palestina-arabernes selvstyremyndigheter og meklingsarbeidet rundt ligner mer og mer på en farse. Det er for det første noe grunnleggende galt når meklerne later til å tro at fred kan tvinges på to parter. Dernest er det feil – og lite klokt om man vil mekle – å legge hovedansvaret på en av partene, – og gjett hvem andre enn Israel som blir utpekt, tatt i betraktning de faktiske forhold, som SMA har skrevet om ved mange anledninger.
Caroline Glick, fast spaltist i Jerusalem Post og forfatter av boken som snart lanseres: «The Israeli Solution: A One-State Plan for Peace in the Middle East», reagerte øyeblikkelig søndag ettermiddag på et utspill fra USAs president Barack Obama.
Den amerikanske presidenten antydet at han ville advare Israels president Benjamin Netanyahu på mandag om at tiden arbeider i Israels disfavør når det gjelder å få til en fredsavtale med palestinerne.
Glick sa: «Jeg tror Obama trenger å se i øynene at han ikke skremmer oss.»
Obama kom med kommentaren sin i et intervju med Jeffrey Goldberg sist torsdag. Intervjuet ble sendt søndag ettermiddag. Han advarte om at «tiden renner ut for en fredsavtale som både israelerne og palestinerne kan akseptere — delvis på grunn av endringer i demografien.» Han ga uttrykk for at Israel er på vei mot «noe som betyr en permanent okkupasjon av Vestbredden,» og med det internasjonalt press og isolasjon.
[pullquote]Vestbredden er en del av det suverene territoriet som ble tildelt det jødiske folk av det internasjonale samfunn så langt tilbake som 1922[/pullquote]»Når han snakker om permanent okkupasjon, snakker vi om permanent frigjøring. Vi «okkuperer» ikke Jordans vestbredd. Disse områdene er en del av det suverene territoriet som ble tildelt det jødiske folk av det internasjonale samfunn så langt tilbake som 1922. De har aldri blitt lovet til noen andre på juridisk gyldig vis.
Mer enn tre firedeler av jødene i Israel tror på permanent innlemmelse av hele eller deler av Vestbredden i Israel. Vi vet at fredsplanen basert på to stater er en løgn; vi vet at PLO ønsker å ødelegge Israel mer enn det ønsker en palestinsk stat. Og vi vet at vi ikke vil miste vår jødiske majoritet dersom vi innlemmer Vestbredden i Israel.
Når han sier «pass dere», sier vi «kom igjen da! Du skremmer ikke oss.»»
Hun påpekte at til og med USAs statistiske organer privat innrømmer at de demografiske data Obama bruker for å skremme Israel med er blåst opp, og at demografien tvert imot arbeider for Israels fordel, ikke for palestinernes, ettersom veksten for palestinernes del har avtatt.
BreitbartStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: