Frankrike: muslimer langt mer antisemittisk enn øvrig befolkning

Pro-palestinske opprørere i Sarcelles, Paris. Foto: Reuters
Pro-palestinske opprørere i Sarcelles, Paris. Foto: Reuters

En spørreundersøkelse som ble offentliggjort sist helg i Frankrike åpenbarer interessante holdninger. Blant de 1580 spurte hadde man 575 personer som enten var praktiserende muslimer eller født inn i en muslimsk familie. Svarene de to gruppene ga ble så sammenlignet.
Den antisemittiske oppfatningen at jødene kontrollerer mediene, ble funnet i 23 % av Frankrikes generelle befolkning. I den muslimske delen gruppen fant man denne holdningen i rundt 70 % av svarene.
32 % av den generelle befolkning svarte ja på om de var enig i utsagnet: «Jødene bruker statusen som ofre under nazistenes folkemord til sin egen fordel». Dette utsagnet var 56 % av muslimene enige i. Dette synet delte de med mennesker som stemte på det høyreekstreme National Front i 2012. Ikke langt etter kommer de som stemte på de venstreekstreme Front de-Gauche med 51 %.
Ideen om at det finnes en «sionistisk konspirasjon» fantes i 16 % av den generelle befolkningen, men i så mye som 44 % av den muslimske.
44 % av de venstreekstreme velgerne svarte også ja på at sionisme er en «rasistisk ideologi», mot 23 % av befolkningen generelt.
Lyspunktet må være at 46 prosent av den totale befolkningen i Frankrike svarte ja på om de var enig i beskrivelsen av sionisme som «en ideologi som proklamerer jødenes rett til å ha sitt eget land i sine stamfedres land.»
IsraelNationalNews.comStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: