FNs tusen og én resolusjoner

Shabbat shalom alle sammen,
Et år er omme og vi ser frem til det nye året og dets utfordringer.  Vi lever i en verden der store forandringer skjer i stadig kortere tidsintervaller, og måten vi kommuniserer på fornyer seg stadig med introduksjon av nye sosiale medier og internett via smarte telefoner.
Men vi må ikke lures til å tro at den virkelige verden er erstattet av twitter og facebook.  Faren med en slik forveksling så vi eksempel på i Sverige denne uken.  Mediene kan lett brukes til sosial og politisk manipulering, noe som for Israels del har vært tilfelle i lang tid, og som vi vil komme til å få se mye mer av i årene som kommer.  Undergravingen av den jødiske statens internasjonale omdømme vil skje med de mest infame virkemidler, og velkjente medieprofiler vil gjøre grovarbeidet.  Forsøkene på å isolere Israel i et slags elektronisk Auschwitz vil imidlertid ikke lykkes, bl.a. fordi både den vestlige verden og ikke minst palestinerne med sine selvpåførte lidelser, i voksende grad vil være avhengig av et velfungerende Israel.
Men formidlingen av usannheter, fordommer og falske anklager mot jøder og deres hjemland blir stadig grovere, fantasifulle og absurde.  Det blir hvert år mer utfordrende å forebygge jødehatet som med de nye mediene kan kanaliseres til hvert enkelt individ som lever i sin egen facebookverden uten særlige sosiale korreksjoner.
Vi i SMA må derfor følge med i nye måter å formidle vår informasjon på.  Mer enn noen gang er det viktig at vi støtter opp om SMAs informasjonsarbeid og sikrer at denne alternative kilden til kunnskap fortsetter tross alle hindringer.
Vi oppfordrer deg til å støtte SMA også økonomisk slik at vi kan sikre fortsatt seriøst informasjons arbeid i året som er foran oss.
Benytt gjerne SMAs kontonummer: 6242 10 60644 til å sende din julegave og til å støtte oss når du kan.
Vi i SMA vil takke vår voksende skare av venner for det året som er gått, og ønske dere alle en fredelig og velsignet juletid og et riktig godt nytt år.
Fra oss i SMA-redaksjonen

**********

 
FNs tusen og én resolusjoner
FN har for tusende gang gjentatt den falske påstanden om at Israels bygging av hus og hjem til sine innbyggere er en overtredelse av folkeretten.  Dette har telegrambyrået NTB dagstøtt videreformidlet gjennom sine anonyme pressemeldinger, og norske medier formidler det villig videre uten korrektiv.  Ingen kommer på å spørre hvorfor folk i andre land bygger så mye de vil uten at FN spanderer noen resolusjon på det.  Aldri har vi sett en resolusjon mot kinesisk boligbygging i Tibet.  Kinesere kan bo hvor som helst, så hvorfor ikke jøder?  Det er det som er sakens kjerne.
Flertallet i FN, som Norge gjennom sin stemmegivning i all hovedsak har sluttet seg til, består først og fremst av samtlige av verdens aller mest brutale diktatoriske regimer.  Det er disse landene som i det alt vesentlige styrer dagsordenen i FNs Hovedforsamling, så vel som i de faglige spesialorganene som har til oppgave å forvalte verdenssamfunnets innsats for menneskerettigheter og kultur.
Dette er imidlertid ikke norske medier opptatte av.  De leter med lys og lykte etter noe å klandre Israel for, og de vil ha folk til å tro på sine sensasjonelle overskrifter.  Slik bidrar Dagbladets redaktør John Arne Markussen og hans kolleger til å modellere et folks holdning til et annet folk.  Resultatet av denne mediepolitikken kunne vi studere i årets rapport om norsk antisemittisme fra Holocaust-senteret.
Det er bare fantasien som setter grenser for hva mediene klarer å dikte sammen for å rakke ned på Israel.  Men litt balanse søker man jo å skape.  Det ble nesten en mediestorm av at en britisk muslim, al-Haddad, var invitert av organisasjonen Islam Net til å forelese på Høgskolen i Oslo.  Problemet synes å være at mannen helt oppriktig har tenkt å fortelle hva han som muslim mener å være religiøst forpliktet til å mene om både jøder, homofile, barneekteskap, omskjæring og konepryling.
Høgskolens egen postdoktor, Lars Gule, mente imidlertid at arrangementet burde avlyses: ”Islam Net bør kunne innse at det intet er å lære av en mann med slike moralsk groteske og barbariske holdninger,” skriver Gule i Vårt Land.
Også varaordfører Libe Rieber-Mohn (Ap) reagerte på arrangementet. Overfor VG Nett ber hun Høgskolen stanse foredraget.  ”Han er en velkjent ekstremist som sprer hat mot jøder og homofile. Det bør han ikke få lov til å gjøre til våre ungdommer,” sier Rieber-Mohn.
Litt forundret må vi derfor konstatere at det ikke synes å være noen motforestillinger mot at det lyves hemningsløst om jøder.  Reaksjonene kommer derimot øyeblikkelig dersom noen snakker sant om muslimer.  Det kan gi informasjon om groteske og barbariske holdninger til våre ungdommer får vi høre, og det bør derfor ikke tillates.  Mer nedlatende holdninger til både jøder, islam og våre ungdommer skal man vel lete lenge etter.
Vi kan derved trygt gå ut fra at FN-resolusjon nummer tusen og én som fordømmer ett eller annet i Israel, vil bli vedtatt og støttet uten en eneste protest fra norske medier og politikere.Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: