Fire barn gjort foreldreløse – en naturlig reaksjon, sier terrorister

Vold er Allahs språk. Fra en tidligere voldsepisode. Foto Gil Eliyahu/Flash90
Vold er Allahs språk. Fra en tidligere voldsepisode. Foto Gil Eliyahu/Flash90

Volden og konfliktene mellom den muslimske verden og jødene, mellom den muslimske verden og de kristne, ja mellom muslimene og resten, fortsetter. De ellers så snakkesalige mediene tier bom stille når det gjelder skadde og drepte jøder. Spillet mediene spiller er så åpent og så skittent at det simpelthen skjærer i øynene. Islamsk terror og vold skal unnskyldes for enhver pris. Vi ser det også her hjemme. Kan de fortie at morderen er muslim, gjøres det. Kan det ikke unngås, er man kjapt ute og finner psykiske, underliggende, formidlende omstendigheter.
Et jødisk ektepar i 30-årene, Eitam og Na’ama Henkin ble i går skutt og drept i bilen sin på veien mellom Itamar og Elon Moreh. De har fire barn, 9, 7 og 4 år og en baby på 4 måneder. Alle var med i bilen da foreldrene ble drept. Barna meldes fysisk uskadd, men har selvsagt fått et traume for livet, og behandles for dette.
Store styrker, hundrevis av soldater fra IDF undersøker i øyeblikket områdene for å forsøke å finne de skyldige. Ambulansepersonell forteller at det som møtte dem var et grufullt syn. «Vi så bilen stå midt i veien. Ved siden av var det en mann i tredveårene med skuddsår i overkroppen, og inne i bilen en kvinne rundt samme alder, også alvorlig skadd i overkroppen. Det var ingen tegn til liv, og vi måtte erklære dem døde på stedet.»
En talsmann fra Hamas kalte angrepet «en modig motstand», skriver Ynet. En «heroisk» handling. De lovet å fortsette å kjempe mot Israel, og oppfordret alle sine medlemmer om å angripe landet. Også Folkets motstandskomité (PRC) roste handlingen og sa det var en «naturlig reaksjon» til «israelske forbrytelser.»
Vi tviler ikke. I denne kulturen er det helt naturlig å gripe til vold mot uskyldige mennesker. Enten fordi noen har oppført seg dårlig mot en, eller fordi man selv mener det. At det var helt andre mennesker, eller at det kanskje var ingen mennesker, eller at det var andre mennesker som gjorde det mot andre enn dem selv, eller kanskje slett ingen gjorde noe ondt i det hele tatt – det spiller egentlig ingen rolle. Svaret er vold, uansett. Dette har jødene erfart i mange tiår i regionen.
FNs spesialkoordinator for fredsprosessen i Midtøsten, Nickolay Mladenov, sa i en uttalelse: «Jeg fordømmer kveldens skyteangrep på den okkuperte Vestbredden, på et israelsk sivilt kjøretøy, som resulterte i at to mennesker døde, og forårsaket skader på deres fire barn. Det er ikke noe heltemodig ved å drepe sivile. Gjerningsmennene for denne voldelige gjerning må bringes for retten.»
Israelske politikere, både fra regjering og opposisjon, samt president Reuven Rivlin, fordømte alle sammen det blodige angrepet. Rivlin kalte angriperne «blodtørstige mordere» og ga uttrykk for det hjerteskjærende ved at fire barn nå er foreldreløse.
Mahmoud Abbas, president for Palestina-araberne, hadde derimot ingen ting å si om ugjerningen. Det kom ingen fordømmelse fra ham da han talte til sine egne fra Ramallah fredag kveld.
«Moderate» Fatahs væpnede avdeling Abdel Qader al-Husseini-Brigadene har nå tatt på seg ansvaret for ugjerningen. Man priser i denne verdensdel som så ofte ellers sitt blodtørstige gudsbilde for at han var så vennlig å hjelpe dem til å drepe forsvarsløse sivile med overlegg – i sannhet en hellig og velsignet gjerning:
«Med Allahs hjelp til å gi oss vår rett til motstand og vår velsignede hellige krig, jihad, gjennomførte vår styrker torsdag kveld en nødvendig aksjon. De skjøt mot en bil med okkupanter, bosettere som dro fra Itamar-bosettingen som er bygget på palestinsk land sør for byen Hebron. De skjøt mot bilen og drepte bosetteren og hans partner.»
Tusenvis av mennesker deltok i begravelsen, melder Jerusalem Post.
Det har vært mange episoder av vold og gnisninger i Samaria og Judea og i Øst-Jerusalem nå under høytiden. Israel feirer som kjent nyttår i disse dager. Spesielt etter drapene har det vært urolig.
En 28 år gammel kvinne ble skadd torsdag kveld, etter at det ble kastet stein på henne. Hun ble innlagt på sykehus. Dette angrepet kom rundt en time etter Netanyahus tale i FN.
Fredag morgen ble en 25 år gammel mann fra Øst-Jerusalem arrestert fordi han angrep politifolk i Gamlebyen.
Fredag ble en politimann og to andre truffet av steiner som ble kastet mot bilen deres, og politimannen måtte på sykehus for behandling.
Samme dag var det bråk med rundt 200 arabiske unge som hindret folk å komme frem til Rakels grav ved Betlehem. Det ble kastet brann bomber og satt fyr på bildekk. Ingen er meldt skadd etter denne episoden.
I gamlebyen i Jerusalem var det også vold. Politiet nedsatte til slutt forbud mot muslimer under femti år på stedet.
I slutten av august ble en israeler skutt i bilen sin, fra innsiden av en passerende bil med israelske skilter.
I slutten av juni ble Malachi Rosenfeld (25) skutt og drept, og tre andre skadd, fordi noen skjøt på bilen de satt i. Minst 15 9mm kuler traff bilen.
Den militære etterretningen Shin Bet har også avdekket planlegging av en terroraksjon. Sju menn er arrestert og mistenkes for å være medlemmer av den islamistiske terrorgruppen Islamsk Stat (IS). Etterforskningen pågår for fullt.
 Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: