Fienden vil prøve å ramme det sivile samfunnet

Hizbollah-missiler fotografert i 2009
Hizbollah-missiler fotografert i 2009

Selv om et Iran med kjernefysiske våpen er den største potensielle trusselen Israel står overfor, og den eneste eksistensielle, – Israel har vist at landet kan hamle opp med både ett og flere land som angriper – samtidig, så er det likevel langt fra bagateller hvis man ser på hva som skjer rundt Israel. Landet er det eneste fredelige i hele regionen, ifølge ingen ringere enn utenriksminister Espen Barth Eide, representant for Norges rødgrønne regjering, en regjering som ikke akkurat har utmerket seg ved sin objektivitet eller Israel-vennlighet. Rundt Israel er det kaos. Politisk, humanitært, moralsk, en elendighet man har vanskelig for å ta innover seg.
Så sent som i går ettermiddag fikk vi melding fra bekjente som var på Golan-høydene i Israel, at de sto kun få kilometer fra bombenedslag, granater som kom over grensen fra Syria. Det ble beskrevet som «meget spesielt» å oppleve på så nært hold. Bygninger sto i flammer. I dag kunne vi lese om at to israelske soldater hadde blitt lettere skadd av granater herfra. Stedet ble åpnet for turister bare for en kort stund før man fant det tryggest å stenge igjen.
Statsråden for Israels hjemmefront, en militær avdeling som neppe kan sammenlignes med det vi forbinder med heimevernet, sa i en tale på Bar Ilan-universitetet tirsdag at Israels fiender nå har gitt opp å erobre landets territorium i en vanlig krig.
– Det kan man tydelig se på måten de forbereder seg, sa Gilad Erdan på konferansen. – Det er hjemmefronten de truer nå.
En fremtidig krig vil være rettet mot sivilbefolkningen og infrastrukturen, mener Erdan. Spesielt Hizbollah har lagt seg opp lagre av missiler, og nøyaktigheten er sterkt forbedret. Terroristgruppen har mer enn 200.000 våpen rettet mot Israel. I Libanon har hvert tiende hus lagre av raketter eller annen ammunisjon, sier han.
Antagelig vil en fremtidig krig her bli mer som den andre Libanon-krigen, men bare i større skala. I tre uker ble tusenvis av raketter skutt mot det sivile samfunnet, over hele landet. – Hizbollah vil bruke rakettene sine med omhu. De velger seg områder de vet de gjør stor skade på det daglige liv.
– Denne nye måten å krige på har endret den viktighet hjemmefronten har, sa Erdan. Tidligere var hjemmefrontens viktigste oppgave å forsyne de stridende med slike saker de ikke fikk ordnet seg med ved fronten. – I dag er fienden ute etter å ramme hjemmefronten i størst mulig grad, og vi kan i stor grad sammenligne oss med IDF, Israels forsvarsstyrker, sa han videre. – Dette er en helt ny måte å tenke på.
– Israels fiender forsøker å bryte ned folkets moral. Vår oppgave er å forhindre dette. Min oppgave som minister er å få hjemmefronten opp på et nivå der vi er forberedt på alt, slik at uansett hva som skjer, vil vi fortsette å virke. Det daglige livet vil fortsette, og det kommer det til å gjøre, selv om Israel kommer under angrep, sa han.
Selv om Erdan mente at massiv bruk av raketter er et helt realistisk scenario dersom Hizbollah angriper, var han overbevist om at de ikke ville gå til bruk av kjemiske våpen.
Arutz ShevaStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: