‘- Det må bli slutt på denne galskapen!

Her ett av ofrene for arabiske terrorister. Elad Fogel (4) ble drept med kniv mens han sov.
Her ett av ofrene for arabiske terrorister. Elad Fogel (4) ble drept med kniv mens han sov.

Etterlatte protesterer mot løslatelse av terrorister, «slutt på Israels suverenitet» i mulig avtale med USA og PA.
Etterlatte familiemedlemmer organiserer en protestmarsj i Jerusalem i kveld, sammen med Almagor, en forening for ofre etter terrorangrep, og grasrotorganisasjonen «Mitt Israel». De protesterer mot den siste firedelen av løslatelser som kan finne sted for å få fredssamtalene på skinner igjen.
Familiene sier at konseptet med å løslate palestinske arabiske terrorister er helt uholdbart, og at det er uverdig med en utveksling, selv med kompensasjon fra USA eller de palestinske selvstyremyndighetene, som for eksempel løslatelse av langtidsfangen Jonathan Pollard.
Marsjen starter kl 18:00 fra hjørnet av King George og Jaffa Street i Jerusalem. Dette er stedet hvor Sbarro-selvmordsangrepet skjedde for tretten år siden. Bomben drepte femten mennesker, blant dem sju barn og en gravid kvinne. Marsjen vil passere «Cafe Moment», hvor en bombe ble plassert i 2002, og drepte 11 sivile, og avsluttes ved statsministerboligen.
Elihai Ben Yishai, bror til Ruth Fogel, som ble myrdet med kaldt blod av arabiske terrorister sammen med sin ektemann og tre av deres små barn i 2011, fortalte til den konservative avisen Arutz Sheva at demonstrasjonen ikke bare er politisk, – dette dreier seg om prinsipper, sier de.
«Vi er kraftig imot at disse morderne skal slippes fri,» sa Yishai. «Å løslate disse terroristene er et skritt i retning av å erklære slutt på vår suverenitet i dette landet, og samtidig på våre moralske verdier og vår grunnleggende rettsikkerhet.»
«Det må bli slutt på denne galskapen,» fortsatte han. «Frigivelse av disse terroristene konstituerer en urettferdig og ikkejødisk handling. Vi må bli dem vi en gang var. I kveld marsjerer vi for å vinne tilbake vår livskraft.»
Den fjerde gruppen av terrorister som skulle løslates har skapt en god del kontrovers i Israel. Flere parlamentsmedlemmer har pekt på at de tidligere løslatelsene ikke har gjort noe for å forlenge samtalene, og at flere av de løslatte terroristene har bidradd til å øke antall terrorangrep i året som gikk.
Etterlatte og familiene til de terrordrepte har protestert gjentatte ganger mot løslatelsene. Man diskuterer nå å få Jonathan Pollard i bytte samt et løfte om fortsatte fredssamtaler. I forslaget som nå ligger på bordet er ikke bare frigivelse av disse kriminelle, men også at Israel skal tvinges til å fryse boligbygging i Judea og Samaria.Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: